ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αν έχει τον Αύγουστο 22% η ΝΔ το Μάρτιο θα δίνει μάχη για το 15%!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Προειδοποίηση Άγκυρας προς Ουάσιγκτον: «Εάν αποχωρήσουμε από το F-35 θα σας κοστίσει 12 δισ.$»

Προειδοποίηση Άγκυρας προς Ουάσιγκτον: «Εάν αποχωρήσουμε από το F-35 θα σας κοστίσει 12 δισ.$»

Έμμεση προειδοποίηση προς την Ουάσιγκτον από την Άγκυρα, ότι μπορεί να διακόψει την προμήθεια του μαχητικού F-35, απηύθυνε η κυβέρνηση της Τουρκίας μέσω του κρατικού πρακτορείου Anadolu Agency (AA).

Το ΑΑ σε πληροφοριογράφημα για το μαχητικό F-35 αναφέρει στον κύριο τίτλο του, πόσο θα κοστίσει στο πρόγραμμα ανάπτυξης του αεροσκάφους stealth 5ης γενιάς μια ακύρωση της τουρκικής παραγγελίας.

Μάλιστα αυτή τοποθετείται στα 120 αεροσκάφη, δεδομένου ότι τα 20 επιπρόσθετα θα είναι F-35B για το τουρκικό αεροπλανοφόρο TCG Anadolu.

Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα του αμερικανικού μαχητικού ύψους 400 δισ.$ η απώλεια θα ανέλθει στα 12,36 δισ.$ για 120 αεροσκάφη τα οποία κοστολογούνται για την Τουρκία 103 εκατ. $ το καθένα.

Φυσικά το γράφημα αυτό του ΑΑ δεν είναι τυχαίο με το γενικό περίγραμμα των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας το οποίο μόνο καλό δεν είναι .

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΑΑ κάνει “προειδοποιητική” κίνηση με τα συγκεκριμένα πληροφοριογραφήματα.

Η βρετανική εφημερίδα Econimist εξαπέλυσε σήμερα επίθεση κατά του τουρκικού πρακτορείου αναφορικά με παλαιότερο γράφημα από τον Σεπτέμβριο, όπου όλοι οι στόχοι που απεικονίζονταν ότι μπορεί να καταστρέφει το σύστημα S-400 ήταν αμερικανικά αεροσκάφη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.