ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σκάει «βόμβα» με τον Τούρκο ΥΠΑΜ στην Τουρκία; – Tί δείχνει νέο βίντεο για τον ρόλο του στο πραξικόπημα

Σκάει «βόμβα» με τον Τούρκο ΥΠΑΜ στην Τουρκία; – Tί δείχνει νέο βίντεο για τον ρόλο του στο πραξικόπημα

Οι αμφιβολίες για τον ρόλο του σημερινού Τούρκου υπουργού Άμυνας και τότε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Χουλούσι Ακάρ, στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, ένα πραξικόπημα το οποίο το “σύστημα Ερντογάν” το έχει χρεώσει αποκλειστικά στον ισλαμιστή ιεροκήρυκα, Φετουλάχ Γκιουλέν, πρώην πολιτικό σύμμαχο του Τούρκου προέδρου και πλέον μεγαλύτερου εχθρού του, εντείνονται μετά από ένα περίεργο βίντεο που έρχεται στη δημιοσότητα.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο στρατηγός Ακάρ ο οποίος φέρεται να εγκατέλειψε με ελικόπτερο των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων αεροπορική βάση ελεγχόμενη από πραξικοπηματίες χωρίς πρόβλημα και να προσγειώνεται σε ασφαλές μέρος, στο παλάτι Τσάνκαγια, στην Άγκυρα. Και όλα αυτά, μαζί με έναν από τους κεντρικούς υπόπτους για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Χουλούσι Ακάρ φέρεται να συνελήφθη και να κρατήθηκε από τους πραξικοπηματίες και υποτίθεται πως διασώθηκε σε στρατιωτική επιχείρηση με στόχο την αεροπορική βάση Akıncılar, που λειτουργούσε ως το αρχηγείο, ως κέντρο συντονισμού του πραξικοπήματος.

Ο κεντρικός ύποπτος που διώκεται ως εις εκ της ηγετικής ομάδας των πραξικοπηματιών, είναι ο υποστράτηγος Μεχμέτ Ντισλί με τον οποίο συνταξίδεψε ο Ακάρ. Αμφότεροι μοιάζουν σε καλή κατάσταση, ενώ ο Ακάρ, εμφανώς ευχαριστεί τον πιλότο του ελικοπτέρου, τον συνταγματάρχη Ουγκούρ Καπάν, ο οποίος στη συνέχεια επίσης κατηγορήθηκε για συμμετοχή στο πραξικόπημα.

Πλέον αντιμετωπίζει σοβαρότατες κατηγορίες ενώπιον της τουρκικής “Δικαιοσύνης” και κινδυνεύει ακόμα και με ισόβια, εάν γίνει δεκτή η πρόταση της εισαγγελίας.

Ο ίδιος όμως δηλώνει για την περιβόητη πτήση, ότι διατάχθηκε από τον Ακάρ να τους μεταφέρει με το ελικόπτερο…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=923&v=I79gMG5sB4s

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.