ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης;»!
prodeals.gr

Η Άγκυρα απαγόρευσε τη διέλευση ρωσικών μαχητικών μέσα από την Τουρκία

Η Άγκυρα απαγόρευσε τη διέλευση ρωσικών μαχητικών μέσα από την Τουρκία

Οι σχέσεις Άγκυρας-Μόσχας τον τελευταίο καιρό διανύουν πρωτοφανή «ψύχρα», με αποκορύφωμα το θάνατο 36 Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, χθες η Τουρκία αρνήθηκε σκαιωδώς την χρήση του εναέριου χώρου της σε πέντε ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, ενός τύπου Tu-154 και τεσσάρων βομβαρδιστικών Su-34, προκαλώντας μεγάλη δυσαρέσκεια στο Κρεμλίνο.

Τα ρωσικά αεροσκάφη επέστρεφαν στην αεροπορική τους βάση στη Ρωσία και αναγκάστηκαν να κάνουν έναν μεγάλο κύκλο μέσω του Ιράκ, του Ιράν και της Κασπίας Θάλασσας, για να προσγειωθούν σε ρωσικά πολεμικά αεροδρόμια.

Ειδικοί επισημαίνουν κυρίως δυο τα πιθανά σενάρια για την στάση της Άγκυρας.

Πρώτον, μπορούμε να μιλήσουμε για μια Τουρκία που αποδεικνύει την εξέχουσα θέση της ως μέλους του ΝΑΤΟ, κάτι που δεν της επιτρέπει να δώσει το “πράσινο φως” σε ρωσικά αεροσκάφη να εισέλθουν στο τουρκικό εναέριο χώρο, και έτσι από εδώ και στο εξής αυτά θα πρέπει να ακολουθούν πλέον τις περιφερειακές διαδρομές.

Δεύτερον, η Άγκυρα εκφράζει με αυτή την απόφασή της την μεγάλη δυσαρέσκεια για τον θάνατο 36 Τούρκων στρατιωτών στην Συρία. (Επίσημα η Τουρκία κατηγορεί την συριακή Αεροπορία, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται πως πίσω από το χτύπημα κρύβονται οι Ρώσοι).

Δεν είναι η πρώτη φορά που ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πετούν μέσω του Ιράκ και του Ιράν, συγκεκριμένα πριν από λίγες εβδομάδες, ένα τέτοιο περιστατικό είχε ήδη καταγραφεί, αλλά στην συνέχεια επετράπη η είσοδος στο τουρκικό εναέριο χώρο σε τετράδα ρωσικών αεροσκαφών Su-24, που προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Khmeimim στην Συρία.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια ούτε από τη Ρωσία ούτε από την ίδια την Τουρκία, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτήματα για την τωρινή κατάσταση των δύο πλευρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.