ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Συναγερμός στις φυλακές της Τουρκίας: Τρεις κρατούμενοι νεκροί από κορωνοϊό

Συναγερμός στις φυλακές της Τουρκίας: Τρεις κρατούμενοι νεκροί από κορωνοϊό

Τρεις νεκρούς και δεκαεπτά κρούσματα, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, στις φυλακές της χώρας, ενώ υπάρχουν και πέντε ακόμα κρούσματα τα οποία αφορούν σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

«Δεκαεπτά κρατούμενοι σε πέντε ανοικτά σωφρονιστικά ιδρύματα διαγνώσθηκαν θετικοί στην Covid-19. Τρεις απεβίωσαν στη διάρκεια θεραπειών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ.

Οι λεγόμενες «ανοικτές» φυλακές στην Τουρκία έχουν ελάχιστες συνθήκες ασφαλείας. Οι φυλακισμένοι μετάγονται εν γένει εκεί όταν πρόκειται να αποφυλακισθούν προσεχώς επειδή η ποινή τους πλησιάζει στη λήξη της και δικαιούνται άδειες εξόδου. Ο Γκιούλ δήλωσε πως 14 άλλοι κρατούμενοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και πως ένας απ’ αυτούς, ο οποίος πάσχει και από χρόνια νόσο, βρίσκεται «στη μονάδα εντατικής» και πρόσθεσε: «Κανένα κρούσμα δεν έχει καταγραφεί στις κλειστές φυλακές».

Το τουρκικό κοινοβούλιο άρχισε την περασμένη εβδομάδα να συζητεί ένα νομοσχέδιο που έχει στόχο να βγουν από τις φυλακές περίπου 90.000 κρατούμενοι –να αποφυλακισθούν πρόωρα ή να τεθούν υπό κράτηση κατ’ οίκον– για να μειωθεί ο συνωστισμός στις φυλακές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως οι καταδικασμένοι για “τρομοκρατία”, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολυάριθμοι δημοσιογράφοι και αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί, θα αποκλεισθούν απ’ αυτό το μέτρο, προς μεγάλη απογοήτευση των οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.