ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης;»!
prodeals.gr

Τουρκία: Ο Ερντογάν κρατικοποιεί τα πάντα – Κατατέθηκε ν/σ για την εξαγορά ιδιωτικών εταιρειών

Τουρκία: Ο Ερντογάν κρατικοποιεί τα πάντα – Κατατέθηκε ν/σ για την εξαγορά ιδιωτικών εταιρειών

Στροφή επιχειρεί στην τουρκική οικονομία ο πρόεδρος της χώρας Ρ.Τ.Ερντογάν με την κατάθεση νομοσχεδίου που θέλει να αλλάξει τη φυσιογνωμία της τουρκικής οικονομίας με αφορμή τις συνέπειες της πανδημίας.

Το τουρκικό κράτος θα εισφέρει μετρητά και θα αναλαμβάνει τον έλεγχο σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατέθεσε σήμερα στην τουρκική βουλή το κόμμα του Τούρκου προέδρου.

Το προς ψήφιση νομοσχέδιο θα επιτρέπει στο κρατικό επενδυτικό ταμείο της Τουρκίας, το TVF να αναλαμβάνει πλειοψηφικά μερίδια σε επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας άμεσα, λένε στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης με άμεση γνώση των εξελίξεων. Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός εταιρειών θα περάσει στον έλεγχο του κράτους.

Το κυβερνών κόμμα υπέβαλε τις απαραίτητες νομοθετικές αλλαγές στο κοινοβούλιο την Τρίτη, σύμφωνα με αντίγραφο του προτεινόμενου νόμου που είδε το Bloomberg.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη δημοσιονομική στρατηγική της χώρας τις τελευταίες δύο δεκαετίες, όταν το Δημόσιο πουλούσε κρατικές επιχειρήσεις και χρησιμοποιούσε τα έσοδα για να μειώσει το δημόσιο χρέος. Από το 2003 που ανέβηκε ο Ερντογάν στην εξουσία το δημόσιο χρέος μειώθηκε στο μισό.

Τώρα, το κράτος θα αυξήσει σημαντικά το χρέος του δανειζόμενο περισσότερα χρήματα, προκειμένου να διασώσει ή να αναλάβει τον έλεγχο ιδιωτικών εταιρειών.

Σε λίγα χρόνια με βάση το σχέδιο, το τουρκικό κράτος αξιοποιώντας το δημοσιονομικό του περιθώριο θα έχει αναλάβει τον έλεγχο σε επιχειρήσεις ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και υποδομών που θεωρούνται στρατηγικές, αναφέρει η πηγή του Bloomberg.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πλευρά του ταμείου και το κυβερνών κόμμα αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.