Το τουρκικό ΥΠΕΞ έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με την παρενόχληση του ελικοπτέρου του ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλου χθες στο Αιγαίο, λέγοντας πως ήταν μία συνηθισμένη αποστολή αναγνώρισης στο Αιγαίο, δηλαδή στον… ελληνικό εναέριο χώρο.

Μάλιστα το τουρκικό ΥΠΕΞ πρόσθεσε πως πρόκειται για πτήση «ρουτίνας».

Απάντηση στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ από τις Οινούσσες έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι.

«Το μαχητικό αεροσκάφος μας διενήργησε αποστολή αναγνώρισης ως μέρος των συνηθισμένων ενεργειών στο Αιγαίο και δεν τίθεται θέμα παρενόχλησης ελικοπτέρου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Η δραματοποίηση πτήσεων ρουτίνας με τρόπο που δημιουργεί ένταση δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας. Αντίθετα, τέτοια ζητήματα πρέπει μπορούν να τεθούν στο πλαίσιο ΜΟΕ που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών» αναφέρει ο Ακσόι.

Με λίγα λόγια η Άγκυρα πλέον πραγματοποιεί αποστολές αναγνώρισης στον… ελληνικό εναέριο χώρο.

Βέβαια πράγματι είναι μέρος των «συνηθισμένων ενεργειών» στο Αιγαίο, αφού τον τελευταίο χρόνο τουρκικά μαχητικά πετούν σχεδόν καθημερινά (πολλές φορές ανενόχλητα) πάνω από μεγάλα κατοικημένα ελληνικά νησιά.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτονταν φυλάκια στην περιοχή ευθύνης των 96 ΑΔΤΕ (Οινούσσες), 79 ΑΔΤΕ (Αγαθονήσι) και 80 ΑΔΤΕ (Φαρμακονήσι) με τη συνοδεία επιτελών της ΑΣΔΕΝ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 στις 11:38 και στις 11:58 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις στα 3.500 πόδια και στα 1.700 πόδια πάνω από τις Οινούσσες και το Αγαθονήσι, αντίστοιχα.