ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

NYT για Αγία Σοφία: «Θλιβερή αντανάκλαση της κατάστασης της τουρκικής δημοκρατίας η μετατροπή της σε τζαμί»

NYT για Αγία Σοφία: «Θλιβερή αντανάκλαση της κατάστασης της τουρκικής δημοκρατίας η μετατροπή της σε τζαμί»

Με αρνητικά σχόλια σχολιάζουν οι New York Times σε κύριο άρθρο τoυς, την απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί.

Καλούν τον Τούρκο Πρόεδρο Erdogan να τηρήσει, τουλάχιστον, τις υποσχέσεις του ότι όταν δεν θα χρησιμοποιείται για προσευχή, η Αγία Σοφία θα είναι ανοιχτή για το κοινό και τα χριστιανικά ψηφιδωτά δεν θα είναι καλυμμένα αλλά σε κοινή θέα.

Η συντακτική ομάδα της εφημερίδας περιγράφει ως θλιβερή αντανάκλαση της κατάστασης της τουρκικής δημοκρατίας το γεγονός ότι ένα μνημείο τέτοιας σπουδαιότητας παγκοσμίως – γεμάτο συμβολισμούς, γεγονότα και μύθους τόσο για την Ανατολή όσο και για τη Δύση – χρησιμοποιείται ως πολιτικό εργαλείο στα χέρια ενός αυταρχικού ηγέτη, που μετά από 17 χρόνια στην εξουσία και βλέποντας το πολιτικό του κύρος αποδυναμωμένο, χρειάζεται να ‘ταΐσει’ την εθνικιστική του βάση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν επικρίθηκε ιδιαίτερα ούτε στο εσωτερικό της Τουρκίας, ούτε και από τον μουσουλμανικό κόσμο εκτός της χώρας, αλλά και ότι η αντίδραση των ηγετών της Χριστιανοσύνης υπήρξε σχετικά αθόρυβη, προς αποφυγή πρόκλησης θρησκευτικής διαμάχης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.