ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Γερμανικός Τύπος για τουρκικές προκλήσεις: «To δόγμα του Ερντογάν βασίζεται στη διχοτόμηση της Δύσης»

Γερμανικός Τύπος για τουρκικές προκλήσεις:  «To δόγμα του Ερντογάν βασίζεται στη διχοτόμηση της Δύσης»

Ο Γερμανικός Τύπος, σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, τονίζει χαρακτηριστικά πως «τo δόγμα του Ερντογάν βασίζεται στη διχοτόμηση της Δύσης».

«Οι διαφορές Ευρώπης και ΗΠΑ ανοίγουν τον δρόμο στον Σουλτάνο του Βοσπόρου να κάνει αυτό που θέλουν οι ηγέτες», όπως αναφέρει άρθρο της «Handelsblatt»: να χτίσει την αυτοκρατορία του και να αυξήσει την επιρροή του.

«Η Ε.Ε πρέπει να τραβήξει μία κόκκινη γραμμή στην Τουρκία», γράφει το οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche», αναφερόμενο στην διαμάχη μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας σχετικά με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου ανοιχτά του Καστελόριζου.

Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt: «To δόγμα του Ερντογάν βασίζεται στη διχοτόμηση της Δύσης»

«Η Τουρκία θέλει να επεκτείνει τη δύναμή της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η Δύση δεν είναι πλέον εμπόδιο. Αντιθέτως: οι διαφωνίες μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ ανοίγουν το δρόμο στον Ερντογάν», αναφέρει άρθρο γνώμης στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt»:

«Τι θέλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Φαίνεται ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας χτίζει επί του παρόντος ένα αντίβαρο στη Δύση. Η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί , είναι προσωρινά το συμβολικό σημείο αυτής της εξέλιξης.

«Ο Ερντογάν θέλει αυτό που ζητούν όλοι οι ηγέτες. Να χτίσει την αυτοκρατορία του και να αυξήσει την επιρροή του», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.

Oικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche»:

«Η Ε.Ε πρέπει να τραβήξει μία «κόκκινη γραμμή» στην Τουρκία», γράφει το οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche» αναφερόμενο στην διαμάχη μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας σχετικά με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο.

«Η ΕΕ πρέπει να μιλήσει με μία «φωνή» τραβώντας στην Τουρκία μια κόκκινη γραμμή», επισημαίνει ο Γκίντερ Ζόιφερτ, επικεφαλής του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τουρκικών Μελετών (CATS) στο Βερολίνο.

Ο Ζόφελτ ζητά την επιβολή ευρωπαικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας. Ταυτόχρονα, όμως πιστεύει ότι, η ΕΕ πρέπει να προσφέρει στην Τουρκία νέες οικονομικές συνεργασίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Την τελευταία στιγμή, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μεσολάβησε πριν από λίγες ημέρες για να αποτρέψει μια στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ των δύο χωρών για το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο. Η διαμάχη Ελλάδας Τουρκίας όμως δεν έχει επιλυθεί», υπογραμμίζει το σχετικό δημοσίευμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.