Τους Έλληνες που λειτουργούν ως «Δούρειος Ίππος» στη χώρα μας, με αφορμή τις αποκαλύψεις pronews.gr που έφερε στη δημοσιότητα τα αρχεία του WikiLeaks αναφορικά με τις πληροφορίες και τις εκθέσεις που διέρρεε στην Τουρκία ο νυν ΣΕΑ του πρωθυπουργού Θάνος Ντόκος και πρώην γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, είπε πως ορισμένοι απόστρατοι στρατιωτικοί, πολιτικοί και ακαδημαϊκοί λένε ότι «στην Ελλάδα λένε πως έχουμε δίκιο»!
Ο Χ.Ακάρ χρησιμοποιεί τους εντός ελληνικού εδάφους Δούρειους Ίππους και την αδιανόητη ανοιχτή γραμμή μεταβίβασης πληροφοριών από την Ελλάδα στην Τουρκία που είχε -και πιθανόν έχει ακόμα- ο ΣΕΑ του πρωθυπουργού Θ.Ντόκος και λέει ότι ακόμα και στην Ελλάδα καταλαμβάνονται σε δίκια μας και συνεργάζονται μαζί μας.
«Ορισμένοι πολιτικοί, απόστρατοι αξιωματικοί και ακαδημαϊκοί στην Ελλάδα λένε ότι έχουμε δίκιο και ότι σωστά τα λέμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.
Να θυμίσουμε ότι ο Θ.Ντόκος διέρρευσε μέσω προσωπικού του mail στην τουρκική πρεσβεία στην ΕΕ στις Βρυξέλλες, αδημοσίευτη έκθεση στοιχεία της οποίας φαίνεται να δημοσιεύονται μετά από μερικές εβδομάδες από το ΕΛΙΑΜΕΠ.
Στην έκθεση αυτή που γράφτηκε από το τον Έλληνα καθηγητή του πανεπιστημίου Μπιλκέντ της Άγκυρας & στέλεχος του ΕΛΙΑΜΕΠ κ.Ιωάννη Γρηγοριάδη και διέρρευσε ο νυν ΣΕΑ του Μητσοτάκη, δίνονται συμβουλές στους Τούρκους για το πως θα συνδυάσουν το «δόγμα Νταβούτογλου» και τις περιφερειακές τους φιλοδοξίες με την ένταξη στην ΕΕ!
Είναι έκθεση η οποία κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και ο νυν ΣΕΑ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη Θάνος Ντόκος τη διαρρέει στην Άγκυρα.
Η εξόχως κρίσιμη και σημαντική έκθεση περνάει από όλη την ηγεσία του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και της ΜΙΤ και τελικά διαβιβάζεται στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω του γαμπρού του και μετέπειτα υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος είναι και ο τελικός αποδέκτης του mail!
Στο μεταξύ με μία ανακοίνωση που προσπαθεί να δικαιολογήσει τις ανοιχτές συνομιλίες με τον εχθρό και τη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων προχώρησε το ΕΛΙΑΜΕΠ ισχυριζόμενο τα εξής.
Η απάντηση του ΕΛΙΑΜΕΠ:
«Απάντηση σε δημοσιεύματα του διαδικτύου για υποτιθέμενη «διαρροή» «απόρρητης έκθεσης» του ΕΛΙΑΜΕΠ το 2010.
Σε απάντηση δημοσιευμάτων, με θέμα υποτιθέμενη «διαρροή» δήθεν «απόρρητης έκθεσης» του ΕΛΙΑΜΕΠ το 2010 από τον τότε γενικό διευθυντή και νυν Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού κ. Θάνο Ντόκο, το ΕΛΙΑΜΕΠ διευκρινίζει τα ακόλουθα:
Αποτελεί πάγια πρακτική του ΕΛΙΑΜΕΠ, όπως και όλων των ινστιτούτων, να αποστέλλουν τις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους στον κατάλογο αποδεκτών, εν προκειμένω χιλιάδες, στους οποίους περιλαμβάνονται και πρεσβείες που έχουν ζητήσει να λαμβάνουν τις δημοσιεύσεις του ΕΛΙΑΜΕΠ. Η εγγραφή στον κατάλογο των παραληπτών του ΕΛΙΑΜΕΠ γίνεται πλέον με απλή συμπλήρωση του ονόματος και email, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς στην ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Η αποστολή προς όλους των δημοσιεύσεων του ΕΛΙΑΜΕΠ συνοδευόταν στο παρελθόν από μια διαβιβαστική επιστολή γενικού περιεχομένου προς όλους τους παραλήπτες, με μια γενική εισαγωγή από τον τότε Γενικό Διευθυντή.
Η εν λόγω ‘απόρρητη έκθεση’ στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα ήταν ένα απλό Κείμενο Εργασίας (The Davutoğlu Doctrine and Turkish Foreign Policy) του καθηγητή Ιωάννη Γρηγοριάδη, που δημοσιεύθηκε από το ΕΛΙΑΜΕΠ, ως Working Paper No 8/2010, τον Απρίλιο 2010. Το Κείμενο Εργασίας μπορεί και μπορούσε πάντα ο καθένας να βρει και να διαβάσει στην ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ εδώ.
Αυτό άλλωστε θα μπορούσε να διαπιστώσει και ο ευφάνταστος συντάκτης του δημοσιεύματος, εάν έκανε τον κόπο να την αναζητήσει. Καμία «απόρρητη έκθεση» λοιπόν, καμία «διαρροή» και καμία συνωμοσία, όπως κάποιοι επιμόνως αναζητούν εκεί που δεν υπάρχουν».
Φυσικά τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα παραθέτουν οι συντάκτες του αμαρτωλού ΕΛΙΑΜΕΠ προσπαθώντας να καλύψουν το σκάνδαλο, αλλά εντελώς διαφορετικά.
Πρώτον η διαρροή της έκθεσης έγινε πολύ πριν δημοσιευθεί, έγινε απευθείας στην Άγκυρα από τον γενικό διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ και νυν ΣΕΑ του πρωθυπουργού, Θ.Ντόκο, χωρίς σε καμία περίπτωση να περιλαμβάνεται στα καθήκοντα του.
Επισης δεν έγινε από το mail του ΕΛΙΑΜΕΠ αλλά από το προσωπικό του Ντόκου φοβούμενος προφανώς διαρροή.
Πόσο λογικό είναι να διαβιβάζει εκθέσεις, μη εμπιστευτικές, στην Τουρκία ο γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ από το προσωπικό του mail, πριν αυτές δουν καθ’ ένα μέρος ή καθ’ ολοκληρίαν το φως τ ης δημοσιότητας και ποια η σκοπιμότητα.
Αν αυτό δεν είναι εξυπηρέτηση των στόχων του εχθρού τότε τι είναι;