ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Άγκυρα: Επίθεση στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία ΤΑΙ – 4 νεκροί και 14 τραυματίες – Φόβοι για τους χιλιάδες εργαζομένους (φωτο, βίντεο)

Καταφθάνουν συνεχώς αστυνομικές μονάδες - Άγνωστη η τύχη των ομήρων

Άγκυρα: Επίθεση στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία ΤΑΙ – 4 νεκροί και 14 τραυματίες – Φόβοι για τους χιλιάδες εργαζομένους (φωτο, βίντεο)

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι πρώτες εικόνες των δραστών της επίθεσης ενόπλων που έλαβε χώρα σήμερα (23/10) στην περιοχή της Άγκυρας κοντά σε εγκαταστάσεις της αεροδιαστημικής βιομηχανίας TUSAS.

Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι δύο ένοπλοι εξουδετερώθηκαν χωρίς καμία αναφορά για την τύχη των ομήρων.

Επίσης δήλωσε ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια χιλιάδων εργαζομένων καθώς τεράστια προγράμματα αμυντικών εξοπλισμών βρίσκονται σε κίνδυνο καθώς οι ένοπλοι δείχνουν να κουβαλούσαν και εκρηκτικά. Για τον λόγο αυτό έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων της Χωροφυλακής και της αστυνομίας. 

Έρευνες για την αναγνώριση των τριών ενόπλων διενεργεί η τουρκική αστυνομία, που θέλει να μάθει τις ταυτότητές τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι αμέσως μόλις υπάρξει η αναγνώριση, οι Τούρκοι πολίτες θα ενημερωθούν για το ποια οργάνωση ευθύνεται για την επίθεση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανακοίνωσε ότι εξουδετερώθηκε η γυναίκα και ένας εκ των αδρών. 

Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η γυναίκα τρομοκράτης που επιτέθηκε στις εγκαταστάσεις. Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, κρατούσε το όπλο της πολύ προσεκτικά.

Πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι η μάχη συνεχίζεται μέσα στις εγκαταστάσεις. 

Μετά τις πρώτες πληροφορίες που αφορούσαν το χτύπημα με χρήση εκρηκτικών μηχανισμών και επίθεση με χειροβομβίδες και όπλα, υπάρχουν σχετικές φωτογραφίες των δραστών που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου.

Την ίδια ώρα το CNN Turk κάνει λόγο για τραυματίες και τρεις νεκρούς ενώ το A Haber μιλάει και για κατάσταση ομηρίας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του τουρκικού μέσου ενημέρωσης «Haberturk», η τρομοκρατική επίθεση έγινε κατά την διάρκεια αλλαγής βάρδιας και φαίνεται πως έγινε δεύτερη έκρηξη μέσα στις εγκαταστάσεις και ότι υπάρχουν όμηροι. Πλάνα από το τουρκικό κανάλι «Halk» δείχνουν ανθρώπους μέσα σε αίθουσα, όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η επίθεση.

Λίγο μετά τις 5:30 μ.μ. τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι δύο από τους συνολικά τρεις δράστες έχουν «εξουδετερωθεί» και ο τρίτος κρατάει ομήρους εντός των εγκαταστάσεων της TUSAS.

Ένα ελικόπτερο στο οποίο επιβαίνουν ειδικές δυνάμεις πετά πάνω από τις εγκαταστάσεις της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας.

Προς την πλευρά των Κούρδων «δείχνει» η Τουρκία, κι ενώ ακόμη δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.

Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα αφότου ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Μπαχτσελί δήλωσε ότι ο φυλακισμένος επικεφαλής του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, θα μπορούσε να αποφυλακιστεί υπό όρους, με την προϋπόθεση να παραστεί σε κοινοβουλευτική εκδήλωση για να «κηρύξει το τέλος της τρομοκρατίας».

Παράλληλα, ολοένα και περισσότερες φωτογραφίες ή βίντεο (όπως βλέπουμε παρακάτω) βγαίνουν στην επιφάνεια δίνοντας περαιτέρω λεπτομέρειες για την έκρηξη και τη δράση των ενόπλων.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών και της έκρηξης:

Μια μεγάλη έκθεση αμυντικών και αεροδιαστημικών βιομηχανιών πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιήθηκε κυρίως η επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών.

Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για τους δράστες, τα αίτια και τις συνθήκες της τρομοκρατικής επίθεσης. Ήδη, οι Δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας καταδίκασαν την επίθεση και εξέφρασαν συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που σκοτώθηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται επίσης ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, λέγοντας πως το ΝΑΤΟ στέκεται στο πλευρό της συμμάχου Τουρκίας και έκανε  λόγο για «βαθιά ανησυχητικές αναφορές για νεκρούς και τραυματίες στην Άγκυρα». «Καταδικάζουμε σθεναρά την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις», επισημαίνει ο Μαρκ Ρούτε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.