ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ωραίος ο Α.Σαμαράς χθες! Νόμιζες, ακούγοντάς τον, ότι διάβαζες τα ρεπορτάζ του pronews.gr. Welcome to the club!

Εκτοξεύεται ο Türksat 6A: Αναβαθμίζεται η ικανότητα επιτήρησης και επικοινωνιών της Τουρκίας

Θα γίνει με πύραυλο Falcon 9

Εκτοξεύεται ο Türksat 6A: Αναβαθμίζεται η ικανότητα επιτήρησης και επικοινωνιών της Τουρκίας

Η Τουρκία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εκτοξεύσει τον δορυφόρο της (Türksat 6A) τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την επίτευξη των στόχων του τουρκικού διαστημικού προγράμματος, σημειώνουν σήμερα τα αραβικά media.

Σύμφωνα με αυτά «Ο δορυφόρος (Türksat 6A) θα εκτοξευθεί σε διαστημική τροχιά μετά τα μεσάνυχτα της 8ης Ιουλίου».

Σημειώνεται ότι: Ο δορυφόρος θα εκτοξευθεί με έναν πύραυλο SpaceX Falcon 9 από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στην πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ και ο δορυφόρος έχει προγραμματιστεί να διαχωριστεί από αυτόν τον πύραυλο περίπου μισή ώρα μετά την εκτόξευση.

Αναμένεται να λάβει το πρώτο σήμα από τον δορυφόρο 70 λεπτά μετά τον διαχωρισμό του από τον πύραυλο η τροχιά και τα υποσυστήματα πραγματοποιούνται μέσω των σταθμών, ο δορυφόρος θα ξεκινήσει το διαστημικό του ταξίδι στην τροχιά του στην 42η μοίρα ανατολικά μέχρι την έναρξη των τροχιακών δοκιμών του.

Επισημαίνεται ότι ο δορυφόρος Türksat 6A θα δώσει σοβαρά πλεονεκτήματα στην Τουρκία στον τομέα της ασφάλειας και της επικοινωνίας δεδομένων με την τεχνολογική του ικανότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία σκοπεύει να εξασφαλίσει τη πλήρη λειτουργία του δορυφόρου αφού συνεχίσει την τροχιά του για τουλάχιστον ένα μήνα, καθώς ο νέος δορυφόρος θα βρίσκεται σε απόσταση 35.786 χιλιομέτρων από τη Γη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.