ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Έναν ταμία της Μοσάντ υποστηρίζει ότι συνέλαβε η Τουρκία

Περίπου τριάντα πρόσωπα, ύποπτα για κατασκοπεία προς όφελος του Ισραήλ, είχαν συλληφθεί τον Ιανουάριο στην Τουρκία, κατηγορούμενα κυρίως ότι ετοίμαζαν απαγωγές

Έναν ταμία της Μοσάντ υποστηρίζει ότι συνέλαβε η Τουρκία

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε σήμερα ότι ένας Κοσοβάρος ύποπτος ότι προχώρησε σε πληρωμές στην Τουρκία για λογαριασμό των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών συνελήφθη την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη.

Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών (MIT), οι οποίες παρακολουθούσαν τον ύποπτο αφότου αυτός είχε εισέλθει στο τουρκικό έδαφος πέντε ημέρες νωρίτερα, τον παρατήρησαν να πραγματοποιεί μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς ανθρώπων οι οποίοι εργάζονταν για την ισραηλινή Μοσάντ στην Τουρκία και τη Συρία, σύμφωνα με το Anadolu.

Αυτές οι μεταφορές χρημάτων, προερχόμενων ιδιαίτερα από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και το Κόσοβο, φέρεται ότι επέτρεψαν να δοθούν αμοιβές για φωτογραφίες από μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς και για «ψυχολογικές επιχειρήσεις εναντίον παλαιστίνιων πολιτικών», μεταδίδει το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήεων.

Περίπου τριάντα πρόσωπα, ύποπτα για κατασκοπεία προς όφελος του Ισραήλ, είχαν συλληφθεί τον Ιανουάριο στην Τουρκία, κατηγορούμενα κυρίως ότι ετοίμαζαν απαγωγές.

Από την αρχή της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στις αρχές Οκτωβρίου, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παραδοσιακός σύμμαχος της παλαιστινιακής υπόθεσης, έχει πολλαπλασιάσει τις επικρίσεις εναντίον του Ισραήλ.

Η Τουρκία είχε διακόψει επίσης στις αρχές Μαΐου τις εμπορικές σχέσεις της με το Ισραήλ.

Η τουρκική αστυνομία είχε ήδη συλλάβει το 2021 και το 2022 δεκάδες πρόσωπα ως ύποπτα ότι κατασκόπευαν για λογαριασμό των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών Παλαιστινίους που κατοικούν στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την άνοιξη 2022, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης είχαν κάνει λόγο για απόπειρες επιθέσεων εναντίον ισραηλινών τουριστών στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίες αποτράπηκαν μέσω της συνεργασίας τουρκικών και ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.