ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!

Έντι Ράμα – Ταγίπ Ερντογάν: Χαμόγελα και δώρο καμικάζι drones στα Τίρανα

Υποσχέσεις για ενίσχυση του αλβανικού στρατού με τουρκικά όπλα

Έντι Ράμα – Ταγίπ Ερντογάν: Χαμόγελα και δώρο καμικάζι drones στα Τίρανα

Στην υπογραφή συμφωνιών που αφορούν ένα ευρύ φάσμα τομέων προχώρησαν οι ηγέτες των χωρών της Αλβανίας και της Τουρκίας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την αδερφική σχέση των δύο κρατών.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε και σε δηλώσεις στις οποίες ανέφερε πως:

«Οι φιλικές μας σχέσεις με την Αλβανία, που ενισχύονται από ιστορικούς δεσμούς και πολιτιστική εγγύτητα, εκτείνονται στην πραγματικότητα πολύ περισσότερο από έναν αιώνα.

Επιβεβαιώσαμε την βούλησή μας να προωθήσουμε τις σχέσεις μας με τις 3 συμφωνίες που μόλις υπογράψαμε στους τομείς της γεωργίας, της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των δημοσίων σχέσεων.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να αυξήσουμε τον όγκο των συναλλαγών μας στα 2 δισεκατομμύρια.»

Παράλληλα, ο Ερντογάν φάνηκε πρόθυμος να παραχωρήσει όπλα και πολεμικό υλικό στη χώρα του «φίλου» του Ράμα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Συζητήσαμε το θέμα της κοινής μάχης κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων με τον αγαπημένο μου φίλο Ράμα. Θα συνεχίσουμε αποτελεσματικά τον αγώνα μας.

Ανταλλάξαμε επίσης ιδέες για παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα. Οι ισραηλινές θηριωδίες στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και τον Λίβανο ήταν μεταξύ των θεμάτων προτεραιότητας της συνάντησής μας.

Σήμερα μαζί με τον αγαπητό μου φίλο κ. Έντι Ράμα, θα εγκαινιάσουμε το τζαμί Ναμαζγκάχ, το οποίο είναι το δώρο του τουρκικού λαού στους μουσουλμάνους αδελφούς του στην Αλβανία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την διαδικασία. Αυτό το διακεκριμένο έργο, το μεγαλύτερο τζαμί στα Βαλκάνια, θα είναι ένας τόπος λατρείας όπου θα ανθίσει η αίσθηση της ειρήνης και της ενότητας, οι υπέρτατες αξίες του Ισλάμ» τόνισε στην συνέχεια ο Ερντογάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.