ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ερντογάν κατά Ισραήλ: «Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να να καταλάβεις ποιος είναι ο τελικός στόχος αυτού του σχεδίου»

Βολές κατά πάντων εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος

Ερντογάν κατά Ισραήλ: «Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να να καταλάβεις ποιος είναι ο τελικός στόχος αυτού του σχεδίου»

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε φεστιβάλ τεχνολογίας στα Άδανα της νότιας Τουρκίας, όπου το βασικά εκθέματα ήταν τα εγχώριας παραγωγής μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Εκεί ο Ερντογάν μίλησε για όλους και για όλα με το βασικό σημείο της συζήτησης να αποτελεί το Ισραήλ και οι έντονες επιθετικές του δραστηριότητες στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του:

«Υπάρχει ένα ύπουλο σχέδιο, το οποίο δεν θα περιοριστεί στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και τον Λίβανο, έχει τεθεί σε εφαρμογή στην περιοχή μας. Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να δεις και να καταλάβεις πού είναι ο τελικός στόχος αυτού του σχεδίου», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο στόχος αυτός είναι η χώρα του.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όποιος γνωρίζει την ιστορία, την ιστορία των θρησκειών, την πολιτική και τη διπλωματία, θα αντιληφθεί εύκολα τη σύνδεση του ζητήματος με την Ιερουσαλήμ, το τέμενος Αλ Άκσα και την αυταπάτη της Γης της Επαγγελίας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι η Γη της Επαγγελίας. Βρίσκονται σχεδόν σε έναν αγώνα δρόμου, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων, για να προκαλέσουν την Τουρκία. Αυτά τα γνωρίζουμε πολύ καλά. Η σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση αποκαλύπτει τις πραγματικές της προθέσεις με κάθε δήλωση που κάνει και κάθε χάρτη που παρουσιάζει.

Πρώτα κατέλαβε τη Γάζα, με το πρόσχημα της Χαμάς και τώρα χύνει αίμα στον Λίβανο, με το πρόσχημα της Χεζμπολάχ. Αφού δολοφόνησαν στην Τεχεράνη τον Ισμαήλ Χανίγια, τον τελευταίο εκλεγμένο πρωθυπουργό της Παλαιστίνης, δολοφόνησαν πρόσφατα τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα[…]

Τα κάνουμε όλα αυτά όχι επειδή επιθυμούμε τον πόλεμο, αλλά για να προστατεύσουμε επάξια την πατρίδα μας και τους πολίτες μας. Απέναντι στην κατάσταση τρέλας της περιοχής μας, θα σταθούμε στο πλευρό των καταπιεσμένων και στο πλευρό της δικαιοσύνης, όπως κάναμε μέχρι σήμερα.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ξανά κομμάτια η γεωγραφία μας με μια νέα διαίρεση, όπως εκείνη της συμφωνίας Σάικς-Πικό».

Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τους γείτονές μας και όλες τις αδελφές χώρες της περιοχής με αυτή την αντίληψη. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε το “μέτωπο της ανθρωπιάς” ενάντια στους καταπιεστές».

Συνεχίζοντας να εξαπολύει λεκτικά πυρά κατά του Ισραήλ, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε:

«Kάθε φορά που υπάρχει κατάπαυση του πυρός, ειρήνη και ηρεμία στην περιοχή, η ισραηλινή κυβέρνηση κάνει μια πρόκληση για να δυναμιτίσει τη διαδικασία. […]Το διεθνές δίκαιο έχει τεθεί εντελώς στο περιθώριο.

Bρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση τρέλας που χαίρονται όταν σκοτώνουν ακόμη και βρέφη στις κούνιες τους».

Tέλος δεν έλειψαν και οι αναφορές στη Δύση, καθώς υποστήριξε πως:

«Παρά όλα αυτά τα γεγονότα, δυστυχώς, οι δυτικές δυνάμεις συνεχίζουν να παρέχουν όπλα, πυρομαχικά, πληροφορίες και διπλωματική υποστήριξη σε αυτό το δίκτυο σφαγών.

Είναι σαφές από πού προέρχονται οι χιλιάδες τόνοι βομβών που πέφτουν βροχή στη Γάζα και τον Λίβανο, πού παράγονται και από ποιον προμηθεύονται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.