H Άγκυρα «τρέχει» το πρόγραμμα των πυραύλων Cenk, ενώ εφαρμόζει σχέδιο για την βελτιστοποίηση της εμβέλειάς τους έως και 3.000 χιλιόμετρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Turan Oguz. Μάλιστα βάσει αυτών των εξοπλισμών, υπάρχει άμεση δυνατότητα της Τουρκίας για ραγδαία αλλαγή της δυναμικής της σε περιφερειακό επίπεδο.

">

Επιπρόσθετα μεταξύ άλλων, ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Η Τουρκία έχει την ικανότητα να χτυπά στόχους απευθείας με τους βαλλιστικούς πυραύλους της, διασφαλίζοντας ότι περιοχές με αμάχους θα παραμένουν αλώβητες.

Ο πύραυλος Cenk είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και της στρατηγικής αποτροπής της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πύραυλος Cenk, μαζί με τα υπάρχοντα συστήματα βαλλιστικών πυραύλων τύπου Bora και το Tayfun, έχει τη δυνατότητα να αλλάξει σημαντικά τη δυναμική της περιφερειακής ισχύος, ενώ ενισχύει τη στρατιωτική ικανότητα της Τουρκίας, επιτρέποντάς της να υιοθετήσει μια πιο δυναμική στάση έναντι πιθανών απειλών και να πετύχει τους στρατηγικούς της στόχους».