ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Τουρκία συνέλαβε «ανώτερο στέλεχος» του ISIS ανακοίνωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως ο ηγέτης αυτός των τζιχαντιστών είναι γνωστός με το ψευδώνυμο Αμπού Ζέιντ

Η Τουρκία συνέλαβε «ανώτερο στέλεχος» του ISIS ανακοίνωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι οι τουρκικές δυνάμεις συνέλαβαν «ανώτερο στέλεχος» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως ο ηγέτης αυτός των τζιχαντιστών είναι γνωστός με το ψευδώνυμο Αμπού Ζέιντ και το πραγματικό του όνομά είναι Μπασάρ Χάταμπ Γαζάλ ας Σουμαϊντάι, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση της επιστροφής μετά την περιοδεία του σε τρία κράτη των Βαλκανίων.

Πρόσθεσε ότι έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούλιο κατονόμαζε τον Σουμαϊντάι ως «έναν από τους κυριότερους ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης» αυτής.

Ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν πως υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Σουμαϊντάι μπορεί να είναι ο λεγόμενος Αμπού Χασάν αλ Χασίμι αλ Κουράσι, Ιρακινός που είναι ο νέος αυτοανακηρυγμένος χαλίφης (ανώτατος ηγέτης) του ISIS. Sumaidai

«Οι συνδέσεις αυτού του τρομοκράτη στη Συρία και στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθούνταν εδώ και πολύ καιρό, και οι υπηρεσίες πληροφοριών είχαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα έπαινε παράνομα στην Τουρκία», είπε ο πρόεδρος Ερντογάν.

«Συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιχείρησης της υπηρεσίας ασφαλείας της MİT (σ.σ.: της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών) και της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει πότε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ΙΚ ηττήθηκε στο Ιράκ το 2017 και στη Συρία δύο χρόνια αργότερα, όμως πυρήνες εν υπνώσει της τζιχαντιστικής οργάνωσης συνεχίζουν να διαπράττουν αιματηρές επιθέσεις στις δύο χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.