ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν και ο Σεΐχης του Αμπού Ντάμπι βγήκαν πιασμένοι χέρι – χέρι από εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη

Συναντήθηκαν για μια «συνολική οικονομική εταιρική σχέση που φέρνει κοντά τις δυο χώρες»

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν και ο Σεΐχης του Αμπού Ντάμπι βγήκαν πιασμένοι χέρι – χέρι από εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη

Με τον σεΐχη του Αμπού Ντάμπι, Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναχαγιάν, συναντήθηκε το βράδυ της Κυριακής ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και όπως φαίνεται από την γλώσσα του σώματος και το γεγονός ότι ήταν πιασμένοι χέρι-χέρι, οι μεταξύ τους σχέσεις δυστυχώς για την Ελλάδα δείχνουν ιδιαίτερα στενές.

Ο ηγεμόνας του Άμπου Ντάμπι και τρίτος πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων βρέθηκε στην Τουρκία για επίσημη επίσκεψη και ήταν από τους πρώτους ηγέτες παγκοσμίως που έσπευσαν να συγχαρούν τον Ερντογάν για την νίκη του στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Οι κάμερες κατέγραψαν τους δύο ηγέτες να βγαίνουν χαμογελαστοί, πιασμένοι χέρι – χέρι, από εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη, όπου δείπνησαν. Στο επίκεντρο της επίσκεψης, βρέθηκε η «συνολική οικονομική εταιρική σχέση που φέρνει κοντά τις δυο χώρες», όπως ανέφεραν ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η Ελλάδα έχασε 100% το παιχνίδι των συμμαχιών στον Αραβικό Κόσμο καθώς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κυβέρνησης της Βεγγάζης και να στηρίξει τον στρατηγό Χ.Χάφταρ και την Αίγυπτο στην πολεμική της αντιπαράθεση με την Τρίπολη η οποία είχε την στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας και τώρα ήρθε η ώρα που η Τουρκία εισπράττει: 50 δισ.δολάρια συμβόλαια από την Σαουδική Αραβία και συνεχίζει με τα ΗΑΕ!

Γιατί στο τέλος όλοι κάνουν δουλειές με αυτόν που μένει όρθιος και έχει κερδίσει.

Ο στρατηγός που διεκδικούσε την ηγεσία της Λιβύης πολιορκώντας την Τρίπολη, είχε έρθει το 2020 στην Αθήνα έχοντας ιδιωτική συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, αλλά και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν την κρίσιμη διάσκεψη στο Βερολίνο για την επίλυση της κρίσης της χώρας πέρα από μια βόλτα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» δεν είχε λάβει καμία βοήθεια, ούτε σε πολεμικό εξοπλισμό ούτε σε επίπεδο εθελοντών ώστε να κλείσει το ζήτημα της Λιβύης προς τα συμφέροντάς μας.

Μάλιστα ο Αρχηγός του λιβυκού Ναυτικού, ναύαρχος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) Φαράζ Αλ Μαχντάουι, μιλώντας στο pronews.gr και το defencenet.gr το 2021 είχε αναφέρει: 

Περιγράφει τι ζητήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως παροχή στρατιωτικής βοήθειας και συνδρομής από την κυβέρνηση της Βεγγάζης και τον Χαλίφα Χαφτάρ και πόσο καθοριστική αποδείχθηκε η άρνηση αυτή, για την απόκρουση της τελικής επίθεσης και την επικράτηση της Τουρκίας στην ανατολική Λιβύη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.