ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Οι Τούρκοι μαθαίνουν τα Rafale μέσω του Κατάρ – Ιδρύθηκε κοινή μοίρα μαχητικών με F-16

Η μικτή Μοίρα θα τελεί υπό τη Διοίκηση Συνδυασμένων Δυνάμεων του Κατάρ

Οι Τούρκοι μαθαίνουν τα Rafale μέσω του Κατάρ – Ιδρύθηκε κοινή μοίρα μαχητικών με F-16

Η Τουρκία και το Κατάρ δημιούργησαν μια κοινή Μοίρα, η οποία θα αποτελείται από τουρκικά μαχητικά F-16 και καταριανά γαλλικής κατασκευής αεροσκάφη Rafale με στόχο η Άγκυρα να μάθει τα νέα γαλλικά μαχητικά που διαθέτει και η ΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Κατάρ, σήμερα Τρίτη 27 Αυγούστου 2024, η μικτή Μοίρα θα τελεί υπό τη Διοίκηση Συνδυασμένων Δυνάμεων του Κατάρ.

Η ανακοίνωση έγινε κατά την επίσημη επίσκεψη του πτέραρχου Ziya Cemal Kadioglu, διοικητή των τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων, στην αεροπορική βάση Dukhan στο Κατάρ.

Εκτός από τα F-16, το τουρκικό ναυτικό απέστειλε επίσης δύο περιπολικά κλάσης Tuzla στο Κατάρ στις 26 Ιουλίου 2024, μετά την τελετή στη Διοίκηση της Ναυτικής Βάσης Ακσάζ, στην οποία είχε δώσει το παρόν και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο που δημοσίευσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, ο Τούρκος πτέραρχος συναντήθηκε με τον ομόλογό του του Κατάρ, επέβλεψε τις εργασίες στη βάση από την οποία θα επιχειρούν τα τουρκικά μαχητικά και πέταξε με ένα F-16, συνοδευόμενος από μαχητικά της αεροπορίας του Κατάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα πλαίσια της κοινής Μοίρας, η τουρκική αεροπορία θα κάνει συνεκπαιδεύσεις με τα καταριανά Rafale, έχοντας έτσι την ευκαιρία να μάθει τα πάντα για το γαλλικής κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος 4++ γενιάς, το οποία διαθέτει στο οπλοστάσιό της και η ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.