Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του αναφέρθηκε στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, τονίζοντας πως «τα προβλήματα συνεχίζονται αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει συνεργασία».

«Οι εξελίξεις στο Αιγαίο, οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι πάντα στην ατζέντα μας, όπως γνωρίζετε. Βεβαίως, τα προβλήματα συνεχίζονται αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει συνεργασία σε ένα νέο θέμα της ημερήσιας διάταξης και η διαδικασία διαλόγου μεταξύ μας συνεχίζεται στο σημείο αυτό», είπε αρχικά, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συνέχισε:

«Στο πλαίσιο της τουρκο-ελληνικής συνεργασίας, έχει επιτευχθεί μια σημαντική πρόοδος με την κατάθεση από κοινού υποψηφιότητα στον ΟΑΣΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρέσβης Φεριντούν Σινιρλίογλου προτάθηκε ως υποψήφιος για γενικός γραμματέας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και η Ελληνίδα διπλωμάτης Μάνια Τελαλιάν προτάθηκε ως υποψήφια για διευθύντρια του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ. Αυτό είναι αποτέλεσμα του διαλόγου που αναπτύχθηκε πρόσφατα».