ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ομέρ Τσελίκ: «Υπάρχει πρόοδος στο θέμα των F-16» – Τι είπε για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

«Υπάρχει μια κοινή φράση που παπαγαλίζουν όλοι: Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα»

Ομέρ Τσελίκ: «Υπάρχει πρόοδος στο θέμα των F-16» – Τι είπε για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΑΚΡ, έκανε λόγο για πρόοδο στο θέμα των F-16, επισημαίνοντας ωστόσο ότι την τελική απόφαση για το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα τη λάβει το τουρκικό κοινοβούλιο.

«Υπάρχει πρόοδος και στο θέμα των F-16 και στα μέτρα που έλαβε η Σουηδία εναντίον αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων. Τα καταγράφουμε αυτά. Βεβαίως, υπάρχουν και καταστάσεις που θεωρούμε προβληματικές, αλλά στο τέλος το κοινοβούλιο είναι αυτό που θα το κρίνει.

Το πότε θα τεθεί σε συζήτηση εξαρτάται από το πότε ο πρόεδρος της Βουλής το στείλει στην επιτροπή και θα συζητηθεί εκεί. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για το χρονοδιάγραμμα ακόμη, χωρίς να ξεκινήσουν πρώτα αυτές οι διαδικασίες», είπε ο Ομέρ Τσελίκ.

Όσον αφορά τη Γάζα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος είπε ότι πρέπει να αξιολογηθεί συνολικά το θέμα τόσο από άποψη διεθνών σχέσεων, όσο και ανθρωπιστικής διάστασης, αν και χαρακτήρισε «γενοκτονία» την κατάσταση στην Παλαιστίνη.

«Μπροστά στα μάτια της ανθρωπότητας, γίνεται μια γενοκτονία, όπως λένε και οι κοινωνικές οργανώσεις των πολιτών και όσο συμβαίνει αυτή η γενοκτονία ενώπιον όλου του κόσμου, δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες της λήψης μέτρων όχι πρόληψης, αλλά αντιθέτως επέκτασής της», αναφερόμενος στην πιθανή χερσαία επιχείρηση.

Ο Ομέρ Τσελίκ επέκρινε τις επισκέψεις των δυτικών ηγετών στο Ισραήλ, επειδή στηρίζουν μόνο τη μία εμπόλεμη πλευρά και αγνοούν τους θανάτους παιδιών στην Παλαιστίνη.

«Υπάρχει μια κοινή φράση που παπαγαλίζουν όλοι: Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Όταν αυτοί οι δυτικοί ηγέτες μιλούν για το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, θα πρέπει επίσης να μιλήσουν και για το δικαίωμα των παιδιών των Παλαιστινίων να ζήσουν, το δικαίωμα των αθώων πολιτών να ζήσουν και θα πρέπει να αντιταχθούν όλοι στην καταστροφή της Γάζας που συμβαίνει μπροστά στα μάτια ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα, το να μιλάς για το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και να αφήνεις αυτή την πρόταση μισή είναι σαν να λες στο Ισραήλ να διαπράξει περισσότερες σφαγές και περισσότερες δολοφονίες. Αν εσείς λέτε ότι έχουν το δικαίωμα της αυτοάμυνας πάνω από τα πτώματα αθώων παιδιών και αμάχων, είναι σαν να λέτε απλά σκοτώστε περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.