ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ÖZGÜR: Η τουρκική βιομηχανία παραδίδει εκσυγχρονισμένα F-16 στην αεροπορία – Με ραντάρ AESA

Οπλισμένα με πυραύλους cruise και κατά πλοίων

ÖZGÜR: Η τουρκική βιομηχανία παραδίδει εκσυγχρονισμένα F-16 στην αεροπορία – Με ραντάρ AESA

Η τουρκική αεροπορία παρέλαβε τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που εκσυγχρονίστηκαν από την εγχώρια αεροπορική βιομηχανία, ανακοίνωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ, Πρόεδρος της Διεύθυνσης Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκία.

Τα τουρκικά μαχητικά υπόκεινται σε δομικό εκσυγχρονισμό, στο πλαίσιο του προγράμματος ÖZGÜR, το οποίο έχει αναλάβει να εκτελέσει η Turkish Aerospace Industries (TAI) .

Έχει ως στόχο την αναβάθμιση των αεροηλεκτρονικών συστημάτων και εξοπλισμού, την αύξηση της διάρκειας «ζωής» του αεροσκάφους από 8.000 ώρες σε 12.000 ώρες, καθώς και την ενσωμάτωση του νέου αμιγώς τουρκικού ραντάρ MURAD τύπου AESA.

Ο Ντεμίρ τόνισε τη σημασία της μείωσης της εξάρτησης από το εξωτερικό στην αμυντική βιομηχανία, ενώ πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα «Özgür» στοχεύει να ενισχύσει τις δυνατότητές του μαχητικού και να το κάνει «αμιγώς τουρκικό».

Το εν λόγω έργο θα εφαρμοστεί και στα αεροσκάφη F-16 Blok-40/50. Με αυτόν τον τρόπο, θα διασφαλιστεί ότι τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν μέχρι τη δεκαετία του 2040.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, αποκάλυψε ότι τα εκσυγχρονισμένα F-16 θα είναι εξοπλισμένα με τον τοπικά κατασκευασμένο αντιπλοϊκό πύραυλο Atmaca και τον πύραυλο cruise Gezgin, οι οποίοι μέχρι τώρα εκτοξεύονταν μόνο από πλατφόρμες επιφάνειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.