Πακιστανοί βουλευτές πρότειναν σήμερα τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για το… Νόμπελ Ειρήνης για τις «προσπάθειές του να επιλύσει την ουκρανική κρίση».

«Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας μετατράπηκε γρήγορα σε πυρηνικό σημείο ανάφλεξης που θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε καταστροφή για ολόκληρο τον κόσμο. Λόγω των άοκνων προσπαθειών του (σ.σ. Ερντογάν), των έγκαιρων και αποτελεσματικών παρεμβάσεων και με τις δύο πλευρές, απέτρεψε μόνος του μια παγκόσμια καταστροφή», έγραψε πολύ… γραφικά ο Μοχάμεντ Σαντίκ Σαντζράνι, πρόεδρος της Γερουσίας του Πακιστάν, σε επιστολή του προς τη νορβηγική επιτροπή Νόμπελ.

Αποκαλώντας τον Ερντογάν «πραγματικό πολιτικό και ηγέτη, που προσπαθεί πάντα για τη βελτίωση και την ευημερία όχι μόνο της χώρας του, αλλά της περιοχής και του κόσμου γενικότερα», ο Σαντζράνι γράφει ακόμα ότι ο Τούρκος πρόεδρος «μεταφέρει το αληθινό μήνυμα του Αγίου Προφήτη Μωάμεθ και τις διδασκαλίες του για ειρήνη, ανεκτικότητα και αγάπη για όλη την ανθρωπότητα, καθώς συνεχίζει να καταρρίπτει τους μύθους και τις παρανοήσεις που σχετίζονται με τις ισλαμικές διδασκαλίες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!