Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την 7η Οκτωβρίου 2023 όπου η Χαμάς προκάλεσε μακελειό στο Ισραήλ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε πώς «όπως μία κοινή συμμαχία της ανθρωπότητας σταμάτησε τον Χίτλερ, έτσι και ο Νετανιάχου και το δολοφονικό του δίκτυο θα σταματήσουν με τον ίδιο τρόπο».

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν, δεσμεύτηκε ότι το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα για τη «γενοκτονία» στη Γάζα, λέγοντας πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Ισραήλ αργά ή γρήγορα θα πληρώσει το τίμημα αυτής της γενοκτονίας που διενεργεί εδώ και ένα χρόνο και εξακολουθεί να συνεχίζεται».

Ολόκληρη η ανάρτηση του του Ρ.Τ.Ερντογάν:

«Σήμερα είναι 7 Οκτωβρίου… Ακριβώς πριν από 365 ημέρες, 50 χιλιάδες αδελφοί και αδελφές μας, κυρίως παιδιά και γυναίκες, που ήταν ζωντανοί, δολοφονήθηκαν βάναυσα.

Τα νοσοκομεία, οι χώροι λατρείας για τις διάφορες θρησκείες και τα σχολεία στη Γάζα δεν στέκονται πια. Πολλοί δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και πρεσβευτές της ειρήνης δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας.

Στη Γάζα, στην Παλαιστίνη και σήμερα στο Λίβανο, αυτοί που πεθαίνουν δεν είναι μόνο γυναίκες, παιδιά, μωρά και αθώοι πολίτες- είναι επίσης η ανθρωπότητα, οι θεσμοί που αναμένεται να υπηρετούν την ανθρωπότητα και το διεθνές σύστημα…

Αυτό που σφαγιάζεται ζωντανά στην τηλεόραση μπροστά στα μάτια του κόσμου εδώ και ακριβώς έναν χρόνο είναι στην πραγματικότητα όλη η ανθρωπότητα, όλες οι ελπίδες της ανθρωπότητας για το μέλλον.

Σήμερα, θυμάμαι με θλίψη τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν σφαγιαστεί από τη δολοφονική ισραηλινή κυβέρνηση από τις 7 Οκτωβρίου, και εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στους συντετριμμένους αδελφούς και αδελφές μου από τη Γάζα, την Παλαιστίνη και το Λίβανο που έχασαν τους συζύγους, τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Η μακρόχρονη πολιτική γενοκτονίας, κατοχής και εισβολής του Ισραήλ πρέπει τώρα να τερματιστεί.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Ισραήλ αργά ή γρήγορα θα πληρώσει το τίμημα για αυτή τη γενοκτονία που πραγματοποιεί εδώ και ένα χρόνο και συνεχίζει.

Όπως μία κοινή συμμαχία της ανθρωπότητας σταμάτησε τον Χίτλερ, έτσι και ο Νετανιάχου και το δολοφονικό του δίκτυο θα σταματήσουν με τον ίδιο τρόπο

Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε απέναντι στην ισραηλινή κυβέρνηση, όποιο κι αν είναι το κόστος, και καλούμε τον κόσμο να υιοθετήσει αυτή την έντιμη στάση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!