ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σεισμός στην Τουρκία: Συναγερμός για μεταναστευτικό κύμα από τη Συρία

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη η ανησυχία είναι έντονη

Σεισμός στην Τουρκία: Συναγερμός για μεταναστευτικό κύμα από τη Συρία

Σε πάρα πολλά ερωτήματα καλούνται να απαντήσουν στην Ε.Ε. βλέποντας τον κίνδυνο ενός νέου μεταναστευτικού κύματος να είναι πιο ορατός από ποτέ, μετά τον σεισμό στην Τουρκία.

Εκατοντάδες χιλιάδες σεισμόπληκτοι, Κούρδοι, Σύριοι, Τούρκοι θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα παραμείνουν στην περιοχή τους ή θα πάρουν τη μεγάλη απόφαση να φύγουν μακριά.

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη η ανησυχία είναι έντονη για τον κίνδυνο να βρεθούν οι χώρες – μέλη αντιμέτωπες με ένα νέο μεταναστευτικό ”τσουνάμι” από τη Συρία και την Τουρκία, μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Η «ωραία κοιμωμένη» Ευρώπη δεν φημίζεται για τα αντανακλαστικά της, αν και οι ηγέτες των «27» είχαν μια πρώτη συζήτηση κατά τη Σύνοδο των Βρυξελλών για το πώς μπορεί να εμποδιστεί η άφιξη νέου κύματος παράτυπων μεταναστών σε ευρωπαϊκά εδάφη.

Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη από τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς, όπως τονίζουν πηγές της, υιοθετήθηκαν βασικές ελληνικές θέσεις για το μεταναστευτικό.

«Αναγνωρίζεται ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και χρειάζεται ευρωπαϊκή απάντηση», δηλώνουν οι ίδιες πηγές, επιβεβαιώνοντας ότι η ανησυχία στην Ευρώπη για μεταναστευτικό κύμα μετά τον σεισμό, όπως φάνηκε και από τις τοποθετήσεις ηγετών, είναι πραγματικά μεγάλη.

Οι ”27” αναγνώρισαν την ανάγκη αποτελεσματικού ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. (χερσαία και θαλάσσια) και συμφώνησαν να ενεργοποιηθούν άμεσα κοινοτικοί πόροι για την ενίσχυση της φύλαξης τους σε επίπεδο τόσο επίγειας, όσο και εναέριας επιτήρησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι χώρες – μέλη επιδιώκουν να υπάρξουν γρήγορες και περισσότερες απελάσεις, ενώ ο και ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν έθεσε θέμα χρηματοδότησης φρακτών από την Ε.Ε. προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος των εξωτερικών της συνόρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.