ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Στην Άγκυρα αύριο ο Α.Σίσι για να επικυρώσει τις καλές σχέσεις Αιγύπτου-Τουρκίας

Θα συναντηθεί με τον Ρ.Τ.Ερντογάν

Στην Άγκυρα αύριο ο Α.Σίσι για να επικυρώσει τις καλές σχέσεις Αιγύπτου-Τουρκίας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα δεχθεί αύριο, Τετάρτη, στην Άγκυρα τον Αιγύπτιο ομόλογό του Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι, μια ιδιαίτερη επίσκεψη που έχει στόχο να επισφραγίσει τη συμφιλίωση μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική προεδρία.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται “σε απάντηση” αυτής στα μέσα Φεβρουαρίου του Ερντογάν στην Αίγυπτο, διευκρίνισε η προεδρία στην ανακοίνωσή της.

Οι δύο ηγέτες είχαν προχωρήσει στο άνοιγμα μιας “νέας σελίδας” στις σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και του Καΐρου, οι οποίες διακόπηκαν απότομα μετά την άνοδο του Σίσι στην εξουσία το 2013.

Η αποπομπή από τον Σίσι του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της Αιγύπτου, του Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος προερχόταν από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και μεγάλου συμμάχου της Τουρκίας, έκανε τότε τον πρόεδρο Ερντογάν να ορκιστεί ότι δεν θα μιλήσει “ποτέ” σε “κάποιον όπως” ο Σίσι.

Ωστόσο οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών βελτιώθηκαν εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, καθώς τα συμφέροντά τους συγκλίνουν πλέον σε αρκετά περιφερειακά θέματα, όπως ο πόλεμος στη Γάζα.

Στα μέσα Φεβρουαρίου στο Κάιρο, Σίσι και Ερντογάν υπέγραψαν αρκετές συμφωνίες και τάχθηκαν υπέρ μιας ενίσχυσης των εμπορικών ανταλλαγών και μιας διπλωματικής συνεργασίας στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών ουδέποτε σταμάτησαν κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας απομάκρυνσης: η Άγκυρα είναι ο πέμπτος εμπορικός εταίρος της Αιγύπτου και το Κάιρο είναι ο πρώτες οικονομικός εταίρος της Τουρκίας στην Αφρική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.