ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Το περίεργο τουρκικό δημοσίευμα: «Τελικά, αίρονται οι κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των S-400;»

Η απάντηση του εκπροσώπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ

Το περίεργο τουρκικό δημοσίευμα: «Τελικά, αίρονται οι κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των S-400;»

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, έδωσε μια αξιοσημείωτη απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου, γράφει η ‘Sozcu’.

9FB33CBE 7FBE 447E 94D6 739F472E76B3

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ρώτησε ο δημοσιογράφος: «Είναι αποδεκτή από τις Ηνωμένες Πολιτείες η άρνηση της Τουρκίας να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία και  να παραβιάζονται οι κυρώσεις από την Τουρκία;»

 Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν αναφέρθηκε για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Τουρκία λόγω των S-400:

«Η Τουρκία ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ πήρε θέση κατά των επιθέσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία και συνέβαλε σημαντικά στις προσπάθειες υποστήριξης του ουκρανικού λαού».

Ο Πράις είπε ότι δεν γνώριζε για παραβίαση των κυρώσεων από την Τουρκία, αλλά μίλησε για την υποστήριξη της Τουρκίας στον ουκρανικό λαό και τις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης.

Σημαντικός σύμμαχος…

Ο Πράις είπε: «Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Συνέβαλε σημαντικά στις προσπάθειες υποστήριξης του ουκρανικού λαού και στο να λογοδοτήσει η Ρωσία. Οι Τούρκοι έπαιξαν επίσης κρίσιμο διπλωματικό ρόλο στο να φέρουν κοντά τους Ρώσους και τους Ουκρανούς για να δουν εάν θα μπορούσε να σημειωθεί διπλωματική πρόοδος.

Δυστυχώς, καμία από τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, είτε από την Τουρκία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ισραήλ ή άλλες, δεν είχε μεγάλη επιτυχία.

«Αυτό δεν συμβαίνει επειδή οι προσπάθειες αυτών των χωρών δεν είναι αρκετές, αλλά επειδή η Ρωσική Ομοσπονδία δεν φαίνεται σοβαρή για τη διεξαγωγή διπλωματίας και τον τερματισμό της σύγκρουσης», είπε.

Η επιμονή του δημοσιογράφου

Μετά από επιμονή του ίδιου δημοσιογράφου, ο Πράις είπε: «Δεν γνωρίζω για παραβίαση των κυρώσεων στο πλαίσιο της Τουρκίας, αλλά η Τουρκία έχει κάνει σημαντικές συνεισφορές. Για να επαναλάβουμε, η Τουρκία, ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ, στάθηκε απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα σε αυτό το πλαίσιο και συνέβαλε σημαντικά στις προσπάθειες υποστήριξης του ουκρανικού λαού», είπε.

Ερωτηθείς από τον ίδιο δημοσιογράφο:, «Είναι αλήθεια ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να άρουν τις κυρώσεις CAATSA (Combating Aggressor Sanctions Act) που επιβλήθηκαν στην Τουρκία για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία, ο Πράις είπε:

 «Δεν έχω απάντηση για εσάς σε αυτό το θέμα. Βρισκόμαστε σε έναν συνεχή διάλογο με τους συμμάχους μας, τους Τούρκους, σχετικά με τις ανησυχίες μας με την κατοχή του συστήματος S-400», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.