ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Ψοφάει» για αδιέξοδες κομματικές κάλπες και για συναυλίες ο Έλληνας που χρωστά ο καθένας 94.000 ευρώ από την ώρα που γεννιέται. Καμία ελπίδα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τουρκία: 131 συλλήψεις για την κατάρρευση κτιρίων από τους σεισμούς

Επιπλέον, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για 28 υπόπτους και διατάγματα κράτησης για 57 άτομα

Τουρκία: 131 συλλήψεις για την κατάρρευση κτιρίων από τους σεισμούς

131 ύποπτοι συνελήφθησαν στην Τουρκία στο πλαίσιο των ερευνών που σχετίζονται με τα κτήρια που κατεδαφίστηκαν ή διαπιστώθηκε ότι είχαν τροποποιηθεί κατά παράβαση της χωροταξίας στις επαρχίες που επλήγησαν από τον σεισμό.

Συνολικά συνελήφθησαν 131 ύποπτοι, των οποίων οι ευθύνες προσδιορίστηκαν σε σχέση με τα κτήρια που κατέρρευσαν ή διαπιστώθηκε ότι είχαν τροποποιηθεί κατά παράβαση της χωροταξίας στους σεισμούς με επίκεντρο το Καχραμανμαράς, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν ως η «καταστροφή του αιώνα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Anadolu οι ευθύνες των 430 υπόπτων προσδιορίστηκαν στις έρευνες που ξεκίνησαν αυτεπάγγελτα από τις προϊστάμενες εισαγγελίες σχετικά με τα κτήρια που κατέρρευσαν στους σεισμούς ή διαπιστώθηκε ότι είχαν γίνει αλλαγές κατά παράβαση της χωροταξίας.

Από τους υπόπτους, οι 131 συνελήφθησαν και σε 127 από αυτούς επιβλήθηκαν μέτρα δικαστικού ελέγχου.

Ενώ 17 άτομα εξακολουθούν να κρατούνται με εντολή των προϊσταμένων των εισαγγελικών αρχών, 11 από τους υπόπτους βρέθηκαν νεκροί, 5 από αυτούς βρέθηκαν στο εξωτερικό και 54 ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις καταθέσεις τους.

Επιπλέον, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για 28 υπόπτους και διατάγματα κράτησης για 57 άτομα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ο απολογισμός των νεκρών ανήλθε στους 40.642 στις 11 επαρχίες που χτυπήθηκαν από τους σεισμούς.

Από τα 830.806 κτήρια που εξετάστηκαν, 105.000 κτήρια στη ζώνη του σεισμού έχουν διαπιστωθεί ότι έχουν καταστραφεί, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή είναι απαραίτητο να κατεδαφιστούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.