ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Τουρκία: Έρχεται «χαράτσι» στις πιστωτικές κάρτες – Ψάχνουν χρήματα για την αμυντική βιομηχανία

Διαβάστε τι δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας

Τουρκία: Έρχεται «χαράτσι» στις πιστωτικές κάρτες – Ψάχνουν χρήματα για την αμυντική βιομηχανία

Στην αναζήτηση οικονομικού «οξυγόνου» επιδίδονται οι Τούρκοι προκειμένου να συνεχίσουν τη θωράκιση της εγχώριας άμυνάς τους αλλά και της σχετικής βιομηχανίας, καθώς η οικονομία της γείτονος χώρας βρίσκεται διαρκώς σε «τεντωμένο σχοινί». 

Αξίζει να σημειωθεί πως το κυβερνών κόμμα AKP, ετοιμάζει φόρο ύψους 750 λιρών Τουρκίας (δηλαδή 20 ευρώ) και θα επιβληθεί στις κάρτες με πιστωτικό όριο που φθάνει τις 100.000 τουρκικές λίρες (σχεδόν 2.700 ευρώ), ασχέτως των πραγματικών ποσών που ξοδεύονται.

Όπως ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ, η Άγκυρα σκέφτεται πολύ σοβαρά «να επιβάλει φόρο στις πιστωτικές κάρτες για να υποστηρίξει τις αμυντικές βιομηχανίες της και να ενισχύσει τις αποτρεπτικές ικανότητές της.

Ο στόχος είναι καθαρός και προφανής: η χώρα μας δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ενισχύσει την αποτρεπτική ικανότητά της. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν φωτιά και πόλεμος στην περιοχή μας. Ζούμε σε ένα επικίνδυνο περιβάλλον.

[…] Οι πόροι αυτοί θα περιέλθουν στο σύνολο τους στις αμυντικές βιομηχανίες: με άλλα λόγια, δεν είναι μια προσπάθεια μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό NTV.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρουν πως οι πολίτες δεν βλέπουν θετικά αυτή την εξέλιξη, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που έχουν εισέλθει στις τράπεζες με σκοπό να μειώσουν το όριο των συναλλαγών τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.