ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης;»!
prodeals.gr

Τουρκία: Ιώβειες ποινές σε μέλη εγκληματικής οργάνωσης που σκότωναν μωρά με «θεραπείες»

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από τον περασμένο Μάιο, με τον εισαγγελέα να ζητά σήμερα (18/10) την «αιώνια» τιμωρία τους

Τουρκία: Ιώβειες ποινές σε μέλη εγκληματικής οργάνωσης που σκότωναν μωρά με «θεραπείες»

Σε ποινή φυλάκισης 500 ετών τιμωρήθηκαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης η οποία δρούσε στην Κωνσταντινούπολη και υπέβαλλε νεογέννητα μωρά σε περιττές θεραπείες, με κίνητρο τα οικονομικά τους κέρδη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο βασικός στόχος της ομάδας δεν ήταν η ανάρρωση των βρεφών, αλλά η αύξηση των οικονομικών τους κερδών, κατευθύνοντάς τα σε πιο ακριβές θεραπείες, όπως η εντατική θεραπεία, αποσπώντας έτσι μεγαλύτερα ποσά από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα κέρδη μοιράζονταν μεταξύ των μελών της συμμορίας, πολλά από τα οποία ήταν εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Στο κατηγορητήριο αναφέρθηκε  ότι «μέσω αυτών των δόλιων πρακτικών, οι ύποπτοι πολλαπλασίασαν τα έσοδα που προέρχονταν από τις μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών τρεις έως τέσσερις φορές».

Τα βρέφη λόγω της παρατεταμένης και περιττής παραμονής στις ούτως ή άλλως γεμάτες με λοίμωξη νεογνικές μονάδες, έχασαν τη ζωή τους.

Τουλάχιστον 12 θάνατοι έχουν αποδοθεί σε αυτές τις πρακτικές, ενώ πολλά επιζώντα βρέφη υποφέρουν πλέον από σοβαρές παθήσεις.

Για αυτό το λόγο ο εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί ποινή που αγγίζει τα 582 έτη στον αρχηγό της οργάνωσης, τον γιατρό Fırat Sarı, και δύο άλλα πρόσωπα-κλειδιά.

Ακόμη δεκαοχτώ ύποπτοι, μεταξύ των οποίων γιατροί και νοσηλευτές, αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης από 10 έως 437 έτη για τη συμμετοχή τους στο θάνατο των βρεφών, με την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση λόγω παράλειψης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.