Οριστικές ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν σε δύο άνδρες από την Τουρκία, οι οποίοι εμπλέκονται σε μια πολύκροτη υπόθεση εξαναγκαστικού γάμου μιας 6χρονης με έναν 29χρονο, πριν από δύο δεκαετίες.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος hurriyetdailynews.com, η υπόθεση αφορά σε μια γυναίκα, η οποία σε καταγγελία που έκανε το 2020, ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας της, επικεφαλής μιας κοινότητας που συνδέεται με την τουρκική θρησκευτική αίρεση İsmailağa Jamia, την εξανάγκασε να παντρευτεί ένα 29χρονο (τότε) μέλος της κοινότητας το 2004.

Ο πατέρας της την πάντρεψε με έναν 29χρονο – Ποινή φυλάκισης και για τη μητέρα της

Ο Kadir İstekli, μέλος της αίρεσης, o οποίος παντρεύτηκε το κορίτσι, καταδικάστηκε σε 36 χρόνια φυλάκισης. Ο Yusuf Ziya Gümüşel, πατέρας του θύματος, έλαβε ποινή 18 ετών και εννέα μηνών.

Σε απόφαση που είχε λάβει το δικαστήριο περισυ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση και η μητέρα του θύματος, Fatıma Gümüşel, συγκεκριμένα σε 16 χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκισης. Ωστόσο, μέχρι τώρα, παραμένει ελεύθερη.

Παρουσίασαν το γάμο της ως «παιδικό παιχνίδι»

Η δίκη για την υπόθεση αυτή λαμβάνει χώρα εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο στις 6 Μαΐου ξεκίνησε μια νέα δίκη με στόχο την εξασφάλιση αυστηρότερων ποινών για τους θύτες.

Το δικαστήριο επανεκτίμησε την υπόθεση και δήλωσε ότι ο İstekli, ο οποίος είχε παντρευτεί την 6χρονη, είχε τιμωρηθεί για ένα μόνο αδίκημα, αντί να αντιμετωπίζει ξεχωριστές κατηγορίες για «σεξουαλική κακοποίηση παιδιού» από το 2004 έως το 2013 και «σεξουαλική επίθεση κατά συζύγου» αργότερα.

Οι ποινές για τους γονείς του θύματος θα έπρεπε, επίσης, να αυξηθούν σύμφωνα με τον τουρκικό νόμο «λόγω του ρόλου τους ως μητέρας και πατέρα», προστίθεται.

Στην κατάθεσή της, το θύμα δήλωσε ότι της παρουσίασαν το γάμο της ως «παιδικό παιχνίδι» και ότι υπέστη επί χρόνια σεξουαλική επίθεση ως ανήλικη, κάτι που μόλις ως ενήλικη συνειδητοποίησε.

«Ο Kadir χάιδευε το σώμα μου…Έκλαψα και είπε ότι ήμασταν παντρεμένοι. Είπε ότι ήμασταν παντρεμένοι, όπως ήταν οι γονείς μου. Είπε, “Εσύ είσαι η γυναίκα μου και είμαι ο άντρας σου. Οι παντρεμένοι παίζουν τέτοια παιχνίδια, αλλά είναι το μικρό μας μυστικό. Κοίτα, ο πατέρας και η μητέρα σου δεν το λένε σε κανέναν”», ανέφερε η ίδια, σύμφωνα με απόσπασμα που παραθέτει η Le Monde.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πλέον 26χρονη κοπέλα έχει αλλάξει τη ζωή της και ζει κάτω από καθεστώς προστασίας με τον σύζυγο και το παιδί της.