ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τουρκία: Συνελήφθησαν 35 άτομα σε εκδήλωση όπου καταγγέλθηκαν οι επιθέσεις στη Συρία

Η ομάδα των νεαρών από τη Γερμανία, που ταξίδεψε στην Τουρκία για το συνέδριο της νεολαίας του YSP, κρατείται σε κέντρο απέλασης στην πόλη Σανλιούρφα

Τουρκία: Συνελήφθησαν 35 άτομα σε εκδήλωση όπου καταγγέλθηκαν οι επιθέσεις στη Συρία

Στέλεχος του κόμματος Η Αριστερά (Die Linke) κατήγγειλε ότι τριάντα πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους εννέα νεαροί Γερμανοί, συνελήφθησαν στην Τουρκία σε εκδήλωση όπου καταδικάστηκαν δημόσια οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία.

Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του τουρκικού Κόμματος της Πράσινης Αριστεράς (YSP), τόνισε η Γερμανίδα βουλεύτρια Γκιοκάι Άκμπουλουτ μέσω X (του πρώην Twitter).

Στην εκδήλωση επικρίθηκαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Ροζάβα, όπως είναι γνωστή η περιοχή υπό τον έλεγχο κούρδων αυτονομιστών στη βόρεια Συρία, εξήγησε η κυρία Άκμπουλουτ.

Το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), κουρδική παράταξη που συνδέεται με το YSP, επιβεβαίωσε τις συλλήψεις εννέα Γερμανών και άλλων 26 ανθρώπων στη συνέντευξη Τύπου.

Η ομάδα των νεαρών από τη Γερμανία, που ταξίδεψε στην Τουρκία για το συνέδριο της νεολαίας του YSP, κρατείται σε κέντρο απέλασης στην πόλη Σανλιούρφα (νοτιοανατολικά), κατά πληροφορίες.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν από τη νεολαία του κόμματος στο X εικονίζουν επεισόδια ανάμεσα στην τουρκική αστυνομία και νεαρούς.

https://twitter.com/yesilsolgencler/status/1712469241226842290?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1712469241226842290%7Ctwgr%5E2abce150685f3ecac3ee7068d29e9394cf4957db%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1423839%2Ftourkia-35-sullipseis-se-ekdilosi-opou-kataggelthikan-oi-epitheseis-sti-suria%2F

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε αργότερα ότι ενημερώθηκε για τις συλλήψεις. Η πρεσβεία της χώρας στην Άγκυρα προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τους συλληφθέντες και είναι έτοιμη να τους προσφέρει προξενική συνδρομή, διαβεβαίωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.