Ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας έχει προσδώσει νέα διάσταση στους σχεδιαστές της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, αλλά και όλων των δημιουργών μη επανδρωμένων αεροχημάτων σε όλο τον πλανήτη. Στο πνεύμα αυτό ο επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Άμυνας προέβη σε σχετικές δηλώσεις.

«Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έφερε μια νέα διάσταση στους πολέμους με drones. Drone καμικάζι, για παράδειγμα. Γράφεις τις συντεταγμένες που θα πάει, πάει και χτυπά. Αποτελεί μεγάλη απειλή και για τις δύο πλευρές. Δουλεύουμε και σε αυτό», τόνισε ο Γιασάρ Γκιουλέρ.

Ο Γκιουλέρ είπε επίσης ότι η Τουρκία συνεχίζει τις εργασίες σχετικά με τη δημιουργία του τανκς Altay: «Στο πρώτο στάδιο, θα παράγουμε 250 μονάδες. Τα πρώτα 85 τανκς θα γίνουν με τη συνεργασία των φίλων μας Κορεατών, τα υπόλοιπα θα τα ετοιμάσουμε με δικά μας υλικά».

Η TAI μετέτρεψε το εκπαιδευτικό της σύστημα Simsek σε drone καμικάζι. Το πρόγραμμα για το σύστημα υψηλής ταχύτητας στόχου-drone ξεκίνησε το 2009 για να καλύψει τις ανάγκες του τουρκικού στρατού για εκπαίδευση εναντίον εναέριων στόχων, προσομοίωσης εχθρικών αεροσκαφών ή πυραύλων και μπορεί να εκτοξεύεται από άλλα drone.

Δημιουργήθηκε ως μια υπερτροφοδοτούμενη πλατφόρμα υψηλής ταχύτητας με μέγιστη ταχύτητα 400 κόμβων (740 χλμ/ώρα) που μπορεί να πετάξει σε υψόμετρο 15.000 ποδιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τεμέλ Κοτίλ, επικεφαλής της TAI, είπε σε μια συνέντευξη στις 25 Απριλίου στο CNN Turk, ότι το σύστημα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί ως drone καμικάζι. «Μπορεί να μεταφέρει 5 κιλά εκρηκτικών και μπορεί να πετάξει περίπου 100-200 χιλιόμετρα όταν εκτοξεύεται από UAV. Παράγουμε 100 drones Simsek ετησίως», είπε ο Κοτίλ. Η TAI δεν έχει δώσει πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με την τροποποίηση.