ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τουρκία: Tο νομοσχέδιο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα συζητηθεί την Πέμπτη σε επιτροπή της Βουλής

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να διευκολύνει την επικύρωση όσο το δυνατόν περισσότερο

Τουρκία: Tο νομοσχέδιο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα συζητηθεί την Πέμπτη σε επιτροπή της Βουλής

Το νομοσχέδιο για την έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα συζητήσει την Πέμπτη σε συνεδρίαση η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με την επίσημη ημερήσια διάταξη της επιτροπής.

Ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέβαλε το νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο για επικύρωση πριν από τρεις εβδομάδες. Η κίνησή του χαιρετίστηκε από ΝΑΤΟ και Σουηδία, μετά τις αντιρρήσεις της Τουρκίας και τα προσκόμματα στην ενταξιακή διαδικασία, επειδή ισχυρίζεται πως η Σουηδία προσφέρει καταφύγιο σε οργανώσεις, τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές.

Το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί από την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του κοινοβουλίου πριν τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του σώματος. Στη συνέχεια θα καταστεί νόμος με την υπογραφή του Ερντογάν.

Ενώ λέει πως η Άγκυρα περιμένει περισσότερα από τη Σουηδία όσον αφορά την καταπολέμηση μαχητικών Κούρδων, ο Ερντογάν δήλωσε αυτό το μήνα πως θα προσπαθήσει να διευκολύνει την επικύρωση όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν στις 28 και 29 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Σουηδία και η Φινλανδία ζήτησαν πέρυσι να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ για να ενισχύσουν την ασφάλειά τους μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η ένταξη της Φινλανδίας επισφραγίσθηκε τον Απρίλιο, όμως η ένταξη της Σουηδίας εμποδίζεται μέχρι τώρα από την Τουρκία και την Ουγγαρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.