ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τουρκικά ΜΜΕ: Προβληματισμός από τις ομάδες διάσωσης του Ισραήλ – Ήρθαν για κατασκοπεία;

Τι αναφέρουν για τις θολωμένες φωτογραφίες

Τουρκικά ΜΜΕ: Προβληματισμός από τις ομάδες διάσωσης του Ισραήλ – Ήρθαν για κατασκοπεία;

Ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία, κυρίως ριζοσπαστικά, εκφράζουν δυσπιστία προς τις ομάδες διασωστών τόσο του Ισραήλ όσο και της Ελλάδας, ισχυριζόμενα ότι υπάρχουν «ύποπτοι σκοποί».

Έτσι, έντυπο που έχει ως μήνυμα «Το να είσαι ελεύθερος σημαίνει να λατρεύεις τον Αλλάχ», εκφράζει επιφυλάξεις για την ομάδα διασωστών του ισραηλινού στρατού.

Μετά τον μεγάλο σεισμό, γράφει το δημοσίευμα,  που σημειώθηκε στις ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας, πολλές ξένες χώρες έστειλαν ομάδες έρευνας και διάσωσης στην περιοχή. Μία από αυτές τις χώρες ήταν το Ισραήλ.

Από τον επίσημο λογαριασμό της πρεσβείας του στο Twitter στις 8 Φεβρουαρίου, στις 11:50, το Ισραήλ ανακοίνωσε:

«Στέλνουμε μια ομάδα έκτακτης ανάγκης IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) 230 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων ειδικών έρευνας και διάσωσης, γιατρών, γιατρών, νοσοκόμων και παραϊατρικών για την ίδρυση ενός νοσοκομείου πεδίου στη ζώνη του σεισμού και 15 ισραηλινά στρατιωτικά αεροπλάνα φορτίου που μετέφεραν εκατοντάδες τόνους προμηθειών έφτασαν στην Τουρκία σήμερα το απόγευμα».

Ωστόσο, σε μία από τις φωτογραφίες που τοποθετήθηκαν κάτω από τη δήλωση, δεν πέρασε απαρατήρητο ότι ορισμένα από τα πρόσωπα της ισραηλινής ομάδας ήταν καλυμμένα.

Επίσης, η φωτογραφία ανέβηκε σε πολύ χαμηλή ανάλυση. Όταν δει κανείς και τις υπόλοιπες φωτογραφίες στη σχετική σελίδα, γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι αυτή η κατάσταση είναι επίσης ασυνήθιστη.

Η ίδια κατάσταση φάνηκε στη φωτογραφία που κοινοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου στην επίσημη σελίδα του Ισραήλ στο Twitter.

Υπάρχουν τουλάχιστον 16 άτομα στη φωτογραφία με τα πρόσωπά τους ‘θολωμένα’, όπως σημειώνεται.

Αυτά τα ευρήματα έφεραν στο μυαλό τα ακόλουθα ερωτήματα:

Γιατί είναι θολά τα πρόσωπα ορισμένων ατόμων της ισραηλινής ομάδας, που ήρθαν στην Τουρκία για ανθρωπιστικές παρεμβάσεις, όπως δραστηριότητες διάσωσης από σεισμό και πρώτες βοήθειες;

Γιατί το Ισραήλ δεν ήθελε να εντοπιστούν τα πρόσωπα ορισμένων από την ομάδα του;

Είναι κατάσκοποι οι καλυμμένοι στο πρόσωπο;

Αυτοί οι άνθρωποι που ήρθαν στην περιοχή για διασώσεις  δεν συμμετείχαν σε αυτές τις δραστηριότητες;

Ποια είναι τα κύρια καθήκοντα αυτών των ανθρώπων;

Εάν έχει ληφθεί μια τέτοια προφύλαξη για λόγους ασφαλείας, ποια είναι η κατάσταση;

Γιατί να υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας με άτομα που εμπλέκονται σε ανάλογες  δραστηριότητες;

Λαμβάνοντας υπόψη την πολιτική καταπίεσης, ηττοπάθειας και αταξίας του Ισραήλ τόσο στην Παλαιστίνη όσο και στη Μέση Ανατολή, αυτή η σκόπιμη παρέμβαση στις φωτογραφίες γίνεται ακόμη πιο ύποπτη.

Λαμβάνοντας υπόψη τον ρόλο που έπαιξε το Ισραήλ στον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε στη Συρία, γίνεται σαφές ότι το περιστατικό πρέπει να αντιμετωπιστεί πιο σοβαρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.