ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τουρκικά ΜΜΕ: «Τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν απειλή για την Τουρκία – Οι Έλληνες τοποθέτησαν όπλα»

«Τι ετοιμάζει η Ελλάδα;»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν απειλή για την Τουρκία – Οι Έλληνες τοποθέτησαν όπλα»

Στις επισκέψεις των Ελλήνων αξιωματούχων στα νησιά του Αιγαίου αναφέρθηκαν τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία βρήκαν μια νέα αφορμή για να κάνουν επίθεση στη χώρα μας. 

Στο CNN Turk υπήρξε εκτενής ανάλυση για το θέμα με τη συμμετοχή και πρώην αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε πως έγιναν 19 παράνομες επισκέψεις, οι 11 από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, εννοώντας τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, ενώ εκφράστηκε και η απορία για το «τι ετοιμάζει η Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, ο απόστρατος αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, Ισμαήλ Χακί Πεκίν υπογράμμισε την ανάγκη να γνωρίζει η Άγκυρα τα σχέδια της Ελλάδας και να παρακολουθεί όσα γίνονται και στην, αθέατη για τους Τούρκους, δυτική πλευρά των ελληνικών νησιών.

«Τα νησιά αυτά αποτελούν απειλή για την Τουρκία διότι τοποθέτησαν όπλα αλλά δεν βλέπουμε και την πίσω πλευρά των νησιών. Τη δυτική πλευρά τους. Αν δεν έχετε εξελιγμένους δορυφόρους δεν ξέρουμε τι ετοιμασίες κάνουν και πόσες στρατιωτικές δυνάμεις έχουν», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό δημοσιεύτηκαν και χάρτες όπου επί της ουσίας η Άγκυρα αξιώνει την αποστρατιωτικοποίηση του συνόλου των ελληνικών νησιών στο ανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη, το κλίμα που υπάρχει στην Τουρκία αναφορικά με τις επιδιώξεις της στο Αιγαίο, είναι το εξής. Η Άγκυρα θέλει την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών και τη μη επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ελλάδα με τα 6 μίλια ελέγχει το 43,5% των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο. Το 49% είναι διεθνή ύδατα. Αν πάει στα 12 μίλια, το 71,5% θα είναι ελληνικά χωρικά ύδατα και διεθνή ύδατα θα είναι στο 19%. Το σίγουρο είναι πως και οι δυο χώρες συμφωνούν ότι υπάρχει θέμα υφαλοκρηπίδας, με διαφορετικές θέσεις η κάθε μία. Παράλληλα, υπογράμμισε πως μελλοντικά το θέμα που θα απασχολήσει περισσότερο θα είναι αυτό της Ανατολικής Μεσογείου και όχι αυτό του Αιγαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.