ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τούρκοι πολίτες επιτέθηκαν σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Σμύρνη (βίντεο)

«Αν δεν φύγετε, θα σας διώξουμε»

Τούρκοι πολίτες επιτέθηκαν σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Σμύρνη (βίντεο)

Επίθεση δέχτηκαν πέντε Αμερικανοί στρατιώτες που περπατούσαν στους δρόμους της Σμύρνης, καθώς Τούρκοι κάτοικοι, που είναι μέλη συγκεκριμένης πολιτικής ομάδας, τους επιτέθηκαν φωνάζοντας «γιάνκηδες πηγαίνετε σπίτι σας».

Για το περιστατικό ευθύνεται η οργάνωση Ένωσης Νεολαίας της Τουρκίας (TGB) που χαρακτηρίζεται αντιαμερικανική και κατά καιρούς πραγματοποιεί παρεμβάσεις κατά των ΗΠΑ.

Συνήθως, επιτίθεται σε υπαλλήλους του αμερικανικού κράτους που βρίσκονται στην Τουρκία για εργασία και τοποθετεί λευκές κουκούλες στο κεφάλι τους, φωνάζοντας «Γιάνκηδες πηγαίνετε σπίτι σας».

Με βάση τα πιστεύω της, εναντιώνεται στον αμερικανικό παράγοντα, θεωρώντας ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να καταστήσουν την Τουρκία παίκτη στη Μέση Ανατολή, ώστε να δεχτεί επίθεση σε περίπτωση που τα πράγματα δυσκολέψουν για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το πρακτορείο Reuters λοιπόν, ανέφερε ότι η νέα επίθεση έγινε σε Αμερικανούς στρατιώτες που βγήκαν για βόλτα στη Σμύρνη, καθώς κατέφτασαν με το USS Wasp που θα περιπολεί στη Μεσόγειο για να προστατέψει το Ισραήλ από ενδεχόμενη επίθεση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα μέλη του TGB προσέγγισαν τους Αμερικανούς φωνάζοντας συνθήματα στα τουρκικά και έπιασαν έναν από αυτούς.

Ωστόσο, οι στρατιώτες δεν αντέδρασαν, θεωρώντας πως τούς πέρασαν για τουρίστες και ότι έκαναν πλάκα.

Τότε, πέρασαν μια λευκή κουκούλα στο κεφάλι ενός στρατιώτη, φωνάζοντας «αν δεν φύγετε, θα σας διώξουμε» και τότε οι υπόλοιποι στρατιώτες χωρίς να καταλαβαίνουν τι λένε οι Τούρκοι, όρμηξαν πάνω τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τουρκική κυβέρνηση απολογήθηκε στον Αμερικανό πρόξενο για το περιστατικό, ενώ διεξάγεται έρευνα για τους δράστες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.