ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Ψοφάει» για αδιέξοδες κομματικές κάλπες και για συναυλίες ο Έλληνας που χρωστά ο καθένας 94.000 ευρώ από την ώρα που γεννιέται. Καμία ελπίδα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τούρκος ΥΠΕΞ για τον πόλεμο στη Γάζα: «Υπάρχουν και άλλοι τρόποι επίλυσης αν αποτύχει η διπλωματία»

«Αρνούμαστε να συζητήσουμε τη μεταπολεμική κατάσταση στη Γάζα πριν από την κατάπαυση του πυρός», είπε ο Χ.Φιντάν

Τούρκος ΥΠΕΞ για τον πόλεμο στη Γάζα: «Υπάρχουν και άλλοι τρόποι επίλυσης αν αποτύχει η διπλωματία»

Η Τουρκία έστειλε το μήνυμα ότι η κρίση στη Μέση Ανατολή θα επιλυθεί, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό να γίνει με τη χρήση στρατιωτικών μέσων. 

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, παραχώρησε συνέντευξη στο δίκτυο Al-Jazeera, όπου δήλωσε με σαφήνεια ότι «η Τουρκία χρησιμοποιεί προς το παρόν διπλωματικά μέσα για να τερματίσει την πολιορκία και τις επιθέσεις στη Γάζα από το Ισραήλ».

Έσπευσε ωστόσο να προσθέσει πως «υπάρχουν άλλοι τρόποι επίλυσης της κρίσης, εάν η διπλωματία αποτύχει», χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις.

«Αρνούμαστε να συζητήσουμε τη μεταπολεμική κατάσταση στη Γάζα πριν από την κατάπαυση του πυρός. Το Ισραήλ βομβαρδίζει νοσοκομεία και σχολεία, εκτοπίζοντας ανθρώπους. Επί του παρόντος, υπάρχει μια πολιορκία στη Γάζα που βασίζεται στη χρήση βίας. Τώρα, καταφεύγουμε σε διπλωματικά μέσα για να σπάσουμε την πολιορκία. Αν αυτοί οι δρόμοι αποδειχθούν αναποτελεσματικοί, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φιντάν.

Τι είχε πει στον Μπλίνκεν

Επισημαίνοντας την ανάγκη όλες οι ισλαμικές χώρες να ασχοληθούν συλλογικά με τη διαρκή επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος έναντι του Ισραήλ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «τα ισλαμικά έθνη θα πρέπει να αξιοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά μέσα» για την επίλυση του προβλήματος αυτού.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι είχε πει στον Αμερικανό ομόλογό του, όταν ο Άντονι Μπλίνκεν επισκέφτηκε πρόσφατα την Άγκυρα, πως επιβάλλεται μια κατάπαυση του πυρός και ότι η Τουρκία απορρίπτει τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από την πατρίδα τους.

Προειδοποίησε, μάλιστα, «πολύ ειλικρινά» τον Μπλίνκεν ότι εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ εν μέσω των αδιάκοπων βομβαρδισμών και των σφαγών στη Γάζα, τότε θα προκύψει μια νέα παγκόσμια κρίση.

Υποστήριξε επίσης ότι η Γάζα δεν έχει πρόβλημα διοίκησης, αλλά το θέμα είναι «ότι βρίσκεται υπό κατοχή και βομβαρδίζεται συνεχώς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δηλώσεις Φιντάν έρχονται μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στο Βερολίνο, όπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δίστασε να εξαπολύσει πυρά κατά του Ισραήλ μπροστά στον καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, αλλά και να προσβάλει – όπως εξελήφθη από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης – την Γερμανία, κάνοντας αναφορές στο Ολοκαύτωμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.