ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν κατάλαβα γιατί είναι «οργισμένοι στο Μαξίμου» με την «ανυπαρξία Χαρδαλιά» στο κάψιμο της Αττικής. Αυτοί τον έβαλαν εκεί...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Βίντεο: Η στιγμή της εξουδετέρωσης του 20χρονου εκτελεστή Τόμας Μάθιου Κρουκς που αποπειράθηκε να δολοφονήσει το Ν.Τραμπ

Το φως της δημοσιότητας είδε και μία σκληρή φωτογραφία η οποία θεωρείται ότι απεικονίζει τον δράστη νεκρό

Βίντεο: Η στιγμή της εξουδετέρωσης του 20χρονου εκτελεστή Τόμας Μάθιου Κρουκς που αποπειράθηκε να δολοφονήσει το Ν.Τραμπ

Δημοσιοποιήθηκε το βίντεο από την εξουδετέρωση του δράστη Τόμας Μάθιου Κρουκς από τους ελεύθερους σκοπευτές των αμερικανικών αρχών.

Ο Τόμας Κρουκς υποτίθεται ότι ήταν… μέλος των Ρεπουμπλικανών αλλά το πιο πιθανό είναι ότι είχε εγγραφεί στο κόμμα για να μπορέσει να συμμετάσχει απαρατήρητος τη συγκέντρωση και να πλησιάσει σε κοντινή απόσταση από εκεί που θα μιλούσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Άλλωστε ήταν γνωστός αντι-ρεπουπλικανός από τα βίντεο που είχε δημοσιεύσει. Βασικά ήταν οπαδός της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών.

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ με τουφέκι από την οροφή κτιρίου περίπου 125 μέτρα μακριά από την εξέδρα όπου μιλούσε ο Τραμπ.

Μια ομάδα ελεύθερων σκοπευτών των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ σκότωσε αμέσως τον ένοπλο.

Η ταυτότητα του δράστη επιβεβαιώθηκε και μέσω DNA. O  αξιωματικός του FBI Κέβιν Ρόακ είχε δηλώσει νωρίτερα:

«Δεν είχε πάνω του ταυτότητα. Οι ερευνητές χρησιμοποιούν βιομετρικά στοιχεία για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά του», ανέφερε.

Μία φωτογραφία που είδε το φως δημοσιότητας πριν από λίγο δείχνει τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, να έχει δεχτεί μία σφαίρα στο στήθος και συγκεκριμένα προς την δεξιά μασχάλη, την οποία όμως σταμάτησε το αλεξίσφαιρο γιλέκο του.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα της φωτογραφίας αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Tραμπ, ξεκίνησε να φοράει αλεξίσφαιρο γιλέκο τις τελευταίες ημέρες κατόπιν παραινέσεων της ομάδας ασφαλείας του.

Αν η φωτογραφία είναι αληθινή τότε ο Ν.Τραμπ δεν σώθηκε από τύχη ούτε επειδή ο δράστης δεν ήταν ικανός σκοπευτής.

Σώθηκε λόγω της πρόνοιας του Ν.Τραμπ και της ομάδας ασφαλείας του να φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Δημοσιεύτηκε επίσης μία φωτογραφία που απεικονίζει τον δράστη νεκρό. Ούτε αυτή έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επισήμως αλλά πρόκειται για μία σκληρή εικόνα.

Σε ότι αφορά τον επίδοξο δολοφόνο του, ο οποίος σκοτώθηκε, έχει αναγνωριστεί ως ο Τόμας Μάθιου Κρουκς, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες για το αν όντως είναι αυτός ο δράστης καθώς σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το όνομά του σκοπευτή είναι Μάξουελ Γιάρικ.

Ο Κρουκς φέρεται να δημοσιοποίησε πριν από λίγο βίντεο στο X με το οποίο λέει πως είναι ζωντανός και πως οι αρχές εξουδετέρωσαν τον «λάθος άνδρα».

Θα έχει ενδιαφέρον ως προς το τι θα αποκαλυφθεί αργότερα για την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών.

Ο αντισυνταγματάρχης Τζορτζ Μπίβενς είπε: «Φαίνεται ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα»

 «Δεν θεωρούμε απολύτως δεδομένο ότι επρόκειτο για επίθεση μοναχικού λύκου», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι ένας πολίτης έχασε τη ζωή του χθες όταν ο ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία στην πολιτεία Πενσιλβάνια και «σκοτώθηκε ακαριαία», καθώς «χτυπήθηκε στο κεφάλι», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

«Ακούσαμε πολλούς πυροβολισμούς, ο άνδρας που βρισκόταν δίπλα μου χτυπήθηκε στο κεφάλι, σκοτώθηκε ακαριαία κι έπεσε στη βάση των κερκίδων», είπε ο Τζόζεφ, γυναικολόγος, ο οποίος απέφυγε να πει το επώνυμό του.

«Μια γυναίκα χτυπήθηκε στον ώμο ή στο χέρι» και «από εκείνη τη στιγμή τα πράγματα έγιναν χαοτικά», αφηγήθηκε.

«Ο (σ.σ. πρώην) πρόεδρος Τραμπ χτυπήθηκε στο αυτί, προτού επέμβει η Secret Service», το ομοσπονδιακό επίλεκτο αστυνομικό σώμα που είναι αρμόδιο για την φύλαξη προσωπικοτήτων στις ΗΠΑ, είπε ακόμη, σημειώνοντας πως τα πυρά χτύπησαν πρώτα τους παριστάμενους και μετά τον υποψήφιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνδρας που σκοτώθηκε μάλλον βρισκόταν «στην τροχιά» των πυρών που είχαν στόχο τον πρώην πρόεδρο.

«Σχημάτισα την εντύπωση πως αρκετοί νόμιζαν αρχικά πως επρόκειτο για φάρσα», καθώς οι πυροβολισμοί έμοιαζαν σαν μερικά «πυροτεχνήματα», όμως «είδα τον άνδρα που χτυπήθηκε στο κεφάλι, τη γυναίκα στο χέρι, ήξερα από την αρχή πως δεν ήταν πυροτεχνήματα», αφηγήθηκε ο Τζόζεφ, που άκουσε επτά εκπυρσοκροτήσεις.

Ακόμη δυο άνθρωποι που τραυματίστηκαν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την μυστική υπηρεσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή θα ήταν η τελευταία ομιλία που θα εκφωνούσε ο Ντόναλντ Τραμπ πριν από το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων (15η-18η Ιουλίου) στο Μιλγουόκι (Ουισκόνσιν), όπου αναμένεται να λάβει και τυπικά το χρίσμα της παράταξης ώστε να είναι ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.