ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Βίντεο: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές εξόντωσαν ουκρανική διμοιρία στο Κουρσκ (σκληρές εικόνες)

Ουκρανή βουλευτής: «Το F-16 καταρρίφθηκε από δικό μας α/α σύστημα Patriot

Βίντεο: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές εξόντωσαν ουκρανική διμοιρία στο Κουρσκ (σκληρές εικόνες)

Οι ουκρανικές δυνάμεις στο Kουρσκ συνεχίζουν να υφίστανται βαριές απώλειες καθώς προσπαθούν να διατηρήσουν την κατοχή σε μία έκταση περίπου 1000 τ.χλμ. και να διεισδύσουν ακόμα βαθύτερα στην ρωσική επικράτεια.

Δημοσιεύτηκε βίντεο με σκληρές εικόνες από την πλήρη εξόντωση ουκρανικής διμοιρίας από Ρώσους αλεξιπτωτιστές βόρεια του οικισμού Σναγκόστ.

Εικοσιδύο Ουκρανοί έπεσαν σε ενέδρα μέσα στο δάσος της περιοχής και δεν επιβίωσε κανείς.

Η Ουκρανή βουλευτής, Mαριάνα Μπεζουγκλάγια, κατηγόρησε τις Ουκρανικές Ε.Δ. λέγοντας ότι το ουκρανικ΄F-16 μπορεί να καταστράφηκε από φίλια πυρά και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου Ολέξι Μες, ο οποίος θεωρούνταν από τους καλύτερους και μάλιστα είχε αναλάβει να εκπαιδεύσει άλλους πιλότους στο αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφος.

Το Κίεβο επιβεβαίωσε την απώλεια ενός F-16 μαζί με τον πιλότο του, χωρίς να αποκαλύψει την αιτία.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, το F-16 με πιλότο Ολέξι Μες τον  χτυπήθηκε από ένα αντιαεροπορικό σύστημα Patriot λόγω κακού συντονισμού μεταξύ των μονάδων μας», έγραψε στο Telegram.

Η ίδια σημείωσε πως όλες οι επίσημες αναφορές μέχρι στιγμής επιμένουν ότι ο πιλότος απλώς «έχασε τον έλεγχο».

«Ο πόλεμος είναι πόλεμος, τέτοια επεισόδια είναι πιθανά. Αλλά μια κουλτούρα ψεμάτων… οδηγεί σε ένα σύστημα διαχείρισης για στρατιωτικές αποφάσεις που δεν βελτιώνεται με βάση αληθή, σταθερά συλλεγμένα αναλυτικά στοιχεία, αλλά κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα».

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας, το περιστατικό με μαχητικό αεροσκάφος συνέβη όταν τα F-16 αναπτύχθηκαν «μαζί με μονάδες των αντιαεροπορικών πυραυλικών δυνάμεων» για να αποκρούσουν συντονισμένο ρωσικό χτύπημα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Κάποια στιγμή, «η επικοινωνία με ένα από τα αεροσκάφη χάθηκε» προτού επιβεβαιωθεί ότι «συνετρίβη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.