Σε κατάσταση αποσύνθεσης μεταβαίνει το κράτος μετά το έγκλημα στα Τέμπη καθώς η κυβέρνηση από την μια δεν μπορεί να διαχειριστεί τον θάνατο τόσων δεκάδων νέων ανθρώπων και από την άλλη η κοινωνία να βρίσκεται στο μη-περαιτέρω καθώς πλέον δεν θέλει να βλέπει τα κυβερνητικά επικοινωνιακά παιχνίδια.
Άσβεστη είναι η οργή των φοιτητών που μέσα σε κλίμα οδύνης, κλήθηκαν να αποχαιρετήσουν συμφοιτητές, φίλους και συναδέλφους τους που χάθηκαν βίαια στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, το οποίο πλήγωσε την βαθιά την ελληνική κοινωνία με τις καταλήψεις πλέον να λαμβάνουν μορφή αντικυβερνητικής χιονοστιβάδας με ήδη αρκετούς να φοβούνται μήπως δουν έναν ελληνικό “Μάη του ’68”.
Μια σειρά σχολών σε ολόκληρη την χώρα, έχει πάρει απόφαση για καταλήψεις, μετατρέποντας την οργή και την αγανάκτηση της φοιτητιώσας νέας γενιάς σε αιτήματα και διεκδικήσεις, καθώς το τρένο είναι ένα από τα προσφιλή μέσα κίνησης των φοιτητών.
Οι φοιτητές αγωνίζονται για να γίνουν «η φωνή των νεκρών», καθώς όπως αναφέρει ο Συντονισμός Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας «το χρωστάμε στους νεκρούς συναδέλφους μας, το χρωστάμε στις μανάδες που δεν θα ξαναδούν τα παιδιά τους».
Οι φοιτητές που σήμερα βρέθηκαν στις πορείες και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ένωσαν τις φωνές τους με τους εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους.
Ενδεικτικά, η απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής Αθηνών
Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, πως οι φοιτητές δεν θα το βάλουν κάτω, προκειμένου με ό,τι μέσα διαθέτουν να συνδράμουν στην προσπάθεια να πέσει άπλετο φως στην τραγική υπόθεση.
Στο πλάνο δράσεων τους, περιλαμβάνονται κινητοποιήσεις, πορείες, καταλήψεις, εκδηλώσεις, αλλά και εκ νέου Γενικές Συνελεύσεις έτσι ώστε να ανανεωθούν οι παρεμβάσεις τους σε βάθος χρόνου.