ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Wagner: «Ελέγχουμε το 80% του Μπακχμούτ» – Ουκρανικός στρατός: «Μας χτυπούν με πυροβολικό εξ επαφής »

Ένα βήμα πριν την διαταγή της ουκρανικής υποχώρησης

Wagner: «Ελέγχουμε το 80% του Μπακχμούτ» – Ουκρανικός στρατός: «Μας χτυπούν με πυροβολικό εξ επαφής »

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της ρωσικής Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο ότι οι δυνάμεις του ελέγχουν πάνω από το 80% της ουκρανικής πόλης Μπαχμούτ.

Το Μπαχμούτ, στην επαρχία Ντονέτσκ έχει γίνει εδώ και μήνες στόχος μιας μεγάλης κλίμακας ρωσικής επίθεσης καθώς αποτελεί στρατηγικό σημείο. Η πόλη είχε περίπου 70.000 κατοίκους και αποτελεί το πεδίο σφοδρών μαχών.

Λόγω της μεγάλης διάρκειας της σύγκρουσης και των βαριών απωλειών και στα δύο στρατόπεδα, η πόλη έχει γίνει σύμβολο της μάχης μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών για τον έλεγχο της βιομηχανικής περιοχής του Ντονμπάς.

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει τους τελευταίους μήνες βόρεια και νότια του Μπαχμούτ, αποκόπτοντας πολλές ουκρανικές διόδους ανεφοδιασμού καταλαμβάνοντας το ανατολικό του τμήμα.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν προχωρήσει και στο κέντρο και όπως όλα δείχνουν είμαστε στο προστάδιο επικείμενης ουκρανικής οπισθοχώρησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χθες, ο διοικητής των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα υιοθετούν τακτικές «καμένης γης» στην Μπαχμούτ και ότι καταστρέφουν κτίρια και θέσεις με αεροπορικά χτυπήματα και βολές πυροβολικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.