ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Washington Post: «Το Κούρσκ “κατάπιε” τις τελευταίες ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις»

Τεράστιες απώλειες που άφησαν ακάλυπτα τα υπόλοιπα μέτωπα

Washington Post: «Το Κούρσκ “κατάπιε” τις τελευταίες ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις»

Η επιχείρηση στην περιοχή του Κουρσκ έχει επιδεινώσει το πρόβλημα των ουκρανικών δυνάμεων αριθμητικά στο μέτωπο, τόνισε η Washington Post, επικαλούμενη, ανώτερο συνεργάτη στο Ινστιτούτο Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής.

«Η επιχείρηση στην περιοχή Κούρσκ πιθανότατα οδήγησε στην εξάντληση του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού και επιδείνωσε το πρόβλημα με την έλλειψη ανθρώπων, που ήταν ήδη μια από τις κύριες δυσκολίες του Ουκρανικού στρατού».

Η ουκρανική περιπέτεια στην περιοχή του Κουρσκ δεν έχει ακόμη δικαιολογηθεί και οδηγεί σε τεράστιες απώλειες στο Ντονμπάς.

To Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή του Κουρσκ, οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν περισσότερους από:

19.850 στρατιωτικούς,
135 άρματα μάχης,
66 οχήματα μάχης πεζικού,
98 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,
864 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης που έφτασαν ένα άθροισμα απωλειών τεθωρακισμένων στα 1.157
577 οχήματα,
162 πυροβόλα,
33 εκτοξευτές πυραυλικών συστημάτων και πολλά άλλα υλικά.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έστειλαν τις καλύτερες μονάδες αρμάτων μάχης που διέθεταν, για να εισβάλουν στην περιοχή του Κουρσκ, η οποία οδήγησε στην απώλεια βασικών θέσεων σε εδάφη που ελέγχονταν μέχρι πρότινος από το Κίεβο» αναφέρει σε δημοσίευμα του το Forbes.

Όπως επισημαίνει, «Αυτή η στρατηγική του Κιέβου είχε σοβαρές συνέπειες για την ουκρανική άμυνα. Διότι στέλνοντας τις τελευταίες καλά εξοπλισμένες μονάδες της σε αυτήν την επίθεση, η ουκρανική διοίκηση στέρησε άλλες μονάδες από ζωτικής σημασίας ενισχύσεις. Αυτό είχε ως συνέπεια, την απώλεια «πολλών βασικών χωριών και πόλεων στο Ντονμπάς» αναφέρει το Forbes.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε τα καλύτερα οχήματα μάχης της για αυτήν την επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων των σουηδικών οχημάτων μάχης πεζικού CV90 και των αρμάτων μάχης Strv 122 (έκδοση των LEO2A5) ή των γερμανικών Leopard 2A6.

«Η προθυμία της ουκρανικής διοίκησης να ρισκάρει τα τελευταία άρματα μάχης Strv 122 και Leopard 2A6 στην περιοχή του Kουρσκ αποτυπώνει και το πόσο μεγάλη σημασία δίνει το Κίεβο σε αυτή την επιχείρηση» υποστηρίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας πως η επιχείρηση αυτή «κοστίζει στην Ουκρανία ευάλωτες πόλεις και αναντικατάστατο εξοπλισμό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Προς το παρόν αυτό είναι ένα τίμημα που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν προκειμένου να καταλάβουν και ενδεχομένως να κρατήσουν ένα μικρό μέρος της ρωσικής επικράτειας» αναφέρει το Forbes.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.