ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Απαραίτητος» ο Κικίλιας! Μην τρελαίνεστε, είναι απλά το αντίθετο του «παραιτήσιμος». Αλλωστε γιατί να παραιτηθεί; Για 65,000 καμένα στρέμματα και 2 νεκρούς ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Reuters: Οι Χούθι είχαν προειδοποιήσει ότι θα χτυπήσουν ελληνικά πλοία

Προειδοποιούν μέσω e-mails για σοβαρά χτυπήματα σε πλοία και φορτία Ελλήνων πλοιοκτητών

Reuters: Οι Χούθι είχαν προειδοποιήσει ότι θα χτυπήσουν ελληνικά πλοία

Στην αποκάλυψη ότι οι Χούθι έχουν βάλει στο στόχαστρο των επιθέσεών τους, Έλληνες εφοπλιστές των οποίων τα καράβια περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα και συγκεκριμένα από τα στενά της Υεμένης, προχώρησε σε σχετικό του δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απειλές των Χούθι ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο με μηνύματα που στάλθηκαν σε πλοιοκτήτες, ασφαλιστικές εταιρείες και το κύριο συνδικάτο ναυτικών από το HOCC.

Τα αρχικά μηνύματα που απεστάλησαν σε μορφή e-mails, έγραφαν ότι οι Χούθι είχαν επιβάλει απαγόρευση ταξιδιού στην Ερυθρά Θάλασσα σε ορισμένα πλοία, αν και δεν προειδοποιούσαν ρητά τις εταιρείες για επικείμενη επίθεση.

Μάλιστα, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι δέχτηκε μαρτυρία Έλληνα πλοιοκτήτη ο οποίος έλαβε το εξής μήνυμα: «Έχετε την ευθύνη και τις συνέπειες της περίληψης του πλοίου στον κατάλογο απαγόρευσης».

Το συγκεκριμένο e-mail είχε την υπογραφή του Κέντρου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων (HOCC) με έδρα την Υεμένη, έναν οργανισμό που συστάθηκε τον Φεβρουάριο για τη σύνδεση μεταξύ των δυνάμεων των Χούθι και των φορέων εμπορικής ναυτιλίας.

Η κλιμάκωση της κατάστασης όμως ήρθε τον περασμένο Μάιο καθώς τα emails που εστάλησαν τότε ήταν πιο απειλητικά.

Τουλάχιστον δύο ναυτιλιακές εταιρείες που διαχειρίζονται ελληνικά πλοία και έλαβαν απειλές μέσω email αποφάσισαν να διακόψουν τις διαδρομές πλοίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, όπως αναφέρουν δύο πηγές με άμεση γνώση του θέματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Lloyd’s List Intelligence, το 30% των επιθέσεων των Χούθι έως τις αρχές Σεπτεμβρίου έχουν γίνει σε ελληνικά πλοία, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν αυτά τα πλοία συνδέονται με το Ισραήλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.