ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Χτυπήθηκε το Κίεβο – Οι Ουκρανοί προσπαθούν να προκαλέσουν πλήγματα σε ρωσικές πόλεις

Ερωτηματικά για τις βόμβες στο Χάρκοβο

Χτυπήθηκε το Κίεβο – Οι Ουκρανοί προσπαθούν να προκαλέσουν πλήγματα σε ρωσικές πόλεις

Η Ρωσία εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση στο Κίεβο και τη γύρω περιοχή του κατά στρατιωτικών στόχων και υποδομών ενέργειας, αναγκάζοντας την ενεργοποίηση των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας για την απώθηση των πληγμάτων.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι άκουσαν αρκετές εκρήξεις εντός και γύρω από το Κίεβο, διευκρινίζοντας ότι ακούγονταν όπως όταν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας πλήττουν όπλα στον αέρα.

Οι Kalibr έδειξε να είναι το κύριο όπλο των χτυπημάτων για ακόμα μια φορά.

Ερωτηματικό προκαλεί όμως την ίδια στιγμή μια φωτογραφία από βόμβα που έπληξε το Χάρκοβο που θυμίζει έντονα JDAM και αναλυτές αναφέρουν ότι μπορεί να έφυγε από ουκρανικό μαχητικό ενώ άλλες αναφορές θέλουν να είναι ρωσική που πήγαινε για άλλο στόχο.

Την ίδια στιγμή, η Ουκρανία εξαπέλυσε δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στη διάρκεια της νύχτας στοχοθετώντας διάφορες ρωσικές περιφέρειες, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές, δήλωσαν σήμερα Ρώσοι αξιωματούχοι.

Τουλάχιστον 33 drones καταρρίφθηκαν πάνω από την περιφέρεια Μπριάνσκ στη δυτική Ρωσία, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, ανέφερε ο περιφερειάρχης της Αλεξάντερ Μπογκομάζ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας κατέρριψαν επίσης μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιφέρεια Σμολένσκ, στη δυτική Ρωσία, σύμφωνα με ανάρτηση στην ίδια εφαρμογή του περιφερειάρχη της Βασίλι Ανόχιν. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί πόσα drones καταρρίφθηκαν σε αυτήν την περιφέρεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, δεν προκλήθηκαν απώλειες ή ζημιές στις δύο περιφέρειες, σημείωσαν οι δύο περιφερειάρχες.

Επιθέσεις από την Ουκρανία εντός της Ρωσίας

Συναγερμός για αεροπορική επίθεση σήμανε παράλληλα στην περιφέρεια του Λίπετσκ, μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, ανακοίνωσε επίσης σε ανάρτησή του στο Telegram ο περιφερειάρχης της.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τις πληροφορίες αυτές. Προς το παρόν Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Κίεβο δηλώνει ότι τα πλήγματά του εντός του ρωσικού εδάφους αποσκοπούν να υπονομεύσουν την πολεμική προσπάθεια της Μόσχας και γίνονται σε απάντηση στις αδιάκοπες αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας στις ενεργειακές και στρατιωτικές του υποδομές, όπως και στις δομές του μεταφορών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.