Όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι συνδικαλιστές που είχαν μετατεθεί επί υπουργίας Πάνου Καμμένου, στο Στρατιωτικό Γραφείο του Υπουργού θα επιστρέψουν στις μονάδες τους.
Φύλλα πορείας το πιθανότερο για τις μονάδες που ανήκαν ή σε καινούργια πόστα, εκτός πάντως του ΣΓ ΥΕΘΑ, θα λάβουν τις ερχόμενες ημέρες, »χακί» συνδικαλιστές των δύο ομοσπονδιών ΠΟΜΕΝΣ (12-13 στελέχη) και ΠΟΕΣ (3-4 στελέχη), που είχαν μετατεθεί επί υπουργίας Πάνου Καμμένου, στο Στρατιωτικό Γραφείο του Υπουργού.
Όπως απάντησε προχθές ο ίδιος ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη συνεδρίαση επιτροπή της Βουλής, για το νομοσχέδιο του υπουργείου εθνικής άμυνας και συγκεκριμένα στον εισηγητή του ΚΚΕ, Νίκο Παπαναστάση, πρόθεσή του είναι ως πρώτο μέτρο να απομακρυνθούν οι συνδικαλιστές από το γραφείο του.
Να σημειώσουμε ότι αφορμή για την απάντηση του ΥΕΘΑ, στάθηκε η κατάθεση ερώτησης του ΚΚΕ, στη ΒτΕ, σχετικά με την ομιλία συνδικαλιστή της ΠΟΜΕΝΣ, για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του ΥΠΕΘΑ, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από κόμματα και ΕΣΗΕΑ.
»Αυτό που με αφορά και είναι πεποίθησή μου, είναι ότι ο στρατιωτικός συνδικαλισμός, δεν πρέπει να συμπίπτει με επ ουδενί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Επομένως αυτό που νομίζω ότι θα αποτελεί ένα βήμα προς τη θετική κατεύθυνση, είναι να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία και η φημολογία για ταύτιση των εκπροσώπων του στρατιωτικού συνδικαλισμού με το γραφείο του υπουργού και ένα πρώτο βήμα θα ήταν να απομακρυνθούν αυτοί οι συνδικαλιστές, καθ’όλα σεβαστοί από εμένα, από το γραφείο του υπουργού, όπου δυστυχώς ευρέθησαν, οργανικά να λειτουργούν και να υπηρετούν, όχι επειδή εγώ το αποφάσισα, αλλά επειδή προκάτοχοί μου το αποφάσισαν και δεν έκαναν τίποτα να το αλλάξουν. Η συνδικαλιστική ηγεσία δεν έπρεπε να συμπίπτει ποτέ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, άλλες οι επιδιώξεις, οι στοχεύσεις, οι αγώνες και οι διεκδικήσεις του ενός κομματιού και ενός του άλλου. Αυτά για αρχή».