ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ν.Δένδιας για εξοπλιστικά: «Δεν μπορώ να υπογράψω ούτε μια επιταγή γιατί έχω την ΕΕ πίσω μου να το απαγορεύει»

Ο υπουργός Άμυνας για το παράλογο των πολιτικών της ΕΕ

Ν.Δένδιας για εξοπλιστικά: «Δεν μπορώ να υπογράψω ούτε μια επιταγή γιατί έχω την ΕΕ πίσω μου να το απαγορεύει»

Για το παράλογο των πολιτικών της ΕΕ αναφορικά με την ενίσχυση της άμυνας των χωρών μελών της ΕΕ έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος τόνισε πως από τη μια οι Βρυξέλλες καλούν για την ενίσχυση της Άμυνας από την άλλη απαγορεύουν την διάθεση κονδυλίων υπό το πρόσχημα του χρέους και των ελλειμμάτων.

Είπε ο υπουργός:

«Ο σκοπός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να δημιουργηθεί ένας τόπος όπου υπάρχει Δημοκρατία, υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα, υπάρχει ελευθερία του λόγου. Εξυπακούεται λοιπόν ότι για να υπάρξει τέτοιος τόπος στη Γη, πρέπει να είμαστε σε θέση να τον υπερασπιστούμε. Διότι δεν είναι δεδομένο ότι όλες οι χώρες του κόσμου και όλοι οι ηγέτες του κόσμου θέλουν να ακούν πράγματα που απορρέουν από την ελευθερία λόγου, ή ότι αγαπούν τη δημοκρατία, ότι αγαπούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όμως, η  Ευρωπαϊκή Ένωση υπολογίζει την αμυντική δυνατότητα βάσει χρέους και ελλείμματος.

Αφού λέμε ότι πρέπει να καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια για να καλύψουμε την απόσταση και ότι δεν έχουμε χρόνο, αυτό δεν μπορεί να ισχύει.

Θα αποκτήσουμε Επίτροπο Άμυνας. Αλλά Τι θα κάνει ο Επίτροπος Άμυνας, αν εγώ δεν μπορώ να υπογράψω μια επιταγή;

Πρέπει να  αλλάξουν οι δημοσιονομικοί κανόνες όσον αφορά την Άμυνα. Αυτό θα ήταν το κυριότερο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο μέλλον.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.