Σε μια κίνηση σπουδαίας συμβολικής σημασίας προχώρησε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Το απόγευμα της Τετάρτης μετέβη στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και μέσα σε μια λιτή και φορτισμένη συναισθηματικά, εκδήλωση, άφησε ένα λουλούδι στο μνημείο, ως φόρο τιμής σε όσους εκτελέστηκαν από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής την περίοδο 1942-1944.

Τον κ. Ροτ υποδέχθηκε ο δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, ο οποίος τον ξενάγησε στον χώρο, του ανέφερε τις λεπτομέρειες εκείνης της εποχής, ενώ κατά τη σύντομη ομιλία του, τόνισε το πόσο σημαντική είναι η επίσκεψη του Γερμανού υφυπουργού σε αυτόν τον τόπο θυσίας.

Χαρακτήρισε δε, «ελπιδοφόρο γεγονός» την παρουσία του και πρόσθεσε πως «μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την Ιστορία για να πορευθούμε σ’ ένα καλύτερο μέλλον».

Στη συνέχεια, αφού αναφέρθηκε στις προσφυγικές ρίζες της πόλης και στην περίοδο της αντίστασης κατά των δυνάμεων κατοχής, τόνισε για το σκοπευτήριο: «Είναι για την Ελλάδα, ένα από τα πιο εμβληματικά μέρη μαρτυρίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!