Στα επεισόδια που προκάλεσαν νεοναζί-χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ χθες (7.8.2023) με την συνδρομή Ελλήνων οπαδών έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, όπου δολοφονήθηκε ένας 29χρονος οπαδός της Ένωσης αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι τα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσαν οι χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και η τραγική δολοφονία του 29χρονου οπαδού της Ένωσης, αποτελούν «θλιβερό κρίκο σε μια αλυσίδα οπαδικής βίας».

">

Ο υπουργός έκανε αναφορά και στη στάση της ΕΛΑΣ.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι εάν υπάρχουν επιχειρησιακές ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ, που δεν κατόρθωσε να αποτρέψει την φονική επέλαση των χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, τότε αυτές θα «αποδοθούν».

Ο υπουργός υπογράμμισε παράλληλα ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία της συλλογικής βίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γ.Γεραπετρίτης μιλώντας για τους χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που ήρθαν με κομβόι αυτοκινήτων στην Ελλάδα από την Κροατία, προκαλώντας τα τραγικά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ σχολίασε: «Υπήρχε μια απαγόρευση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Η κίνηση των οπαδών έγινε ατομικά. Το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης εδώ λειτούργησε διαφορετικά. Εδώ είχαμε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα».