ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τώρα αυτό για καλό το είπε ο Ιάπωνας; Άσε μας στο πόνο μας. «Μιλάνε οι χήρες, μιλάνε κι οι παντρεμένες»

ΥΠΕΞ για Διάσκεψη Λονδίνου: Αποτελεί βρετανική πρωτοβουλία εκτός ΕΕ

«Είναι για χώρες που προτίθενται να βοηθήσουν άμεσα στρατιωτικά την Ουκρανία»

ΥΠΕΞ για Διάσκεψη Λονδίνου: Αποτελεί βρετανική πρωτοβουλία εκτός ΕΕ

Αποστάσεις από τον «σκληρό» πυρήνα κατά της Ρωσίας που θέλει να δημιουργήσει η Βρετανία, φαίνεται πως παίρνει -για πρώτη ίσως φορά- η ελληνική κυβέρνηση του «είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία», σχολιάζοντας την διάσκεψη για την Ουκρανία που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

Όπως τονίζουν πηγές του ΥΠΕΞ «η συνάντηση του Λονδίνου δεν εντάσσεται στο πλαίσιο διεθνούς οργανισμού, αλλά συνιστά μεμονωμένη πρωτοβουλία του Ηνωμένου Βασιλείου».

Επισημαίνουν ότι «στη συνάντηση έχουν κληθεί πρωτίστως χώρες, και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη συμβολή προς την Ουκρανία και που κατά την κρίση της βρετανικής κυβέρνησης είναι σε άμεση διαθεσιμότητα περαιτέρω στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτό το διάστημα σε κατάσταση άμεσης προσφοράς πολύτιμων -για την εθνική άμυνα- οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών, όπως έκανε στο πρόσφατο παρελθόν.

Όπως τονίζουν «στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ελλάδα υποστήριξε την ανάγκη δίκαιης και βιώσιμης λύσης για τον ουκρανικό λαό.

Το θεσμικό φόρουμ στο οποίο θα συζητηθεί, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το ζήτημα της στήριξης της Ουκρανίας είναι το επερχόμενο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου. Εκεί θα ληφθούν οι όποιες δεσμευτικές αποφάσεις».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, «ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει τη θέση της Ελλάδας ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την άμυνά της και ότι αυτό απαιτεί τολμηρά μέτρα, όπως δημοσιονομική ευελιξία στα κράτη μέλη για να έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε μεγάλες επενδύσεις στην άμυνα, αλλά και κοινή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προγραμμάτων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως η αντιπυραυλική ασπίδα. Η θέση της Ευρώπης θα πρέπει να είναι μία και ενιαία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.