Οι διατροφικές συνθήκες είναι από τα πλέον σημαντικά ζητήματα της διαμονής των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό.
Μετρώντας αντίστροφα για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2021 του Τόκιο έχουμε τα πρώτα στοιχεία από τις συνθήκες διαβίωσης των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό.
Το φαγητό, άλλωστε, κυριαρχεί στις αναρτήσεις των αθλητών, όπως βέβαια και το πού τρώνε.
Η τραπεζαρία είναι σε ένα πολύ μεγάλο χώρο που θυμίζει τολ και γι’ αυτό ακόμα και στην ώρα αιχμής, οι αποστάσεις λόγω κορωνοϊού τηρούνται.
Για όλα τα γούστα
Πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο σερβίρονται σε αφθονία και είναι για όλα τα γούστα.
Υπάρχει φυσικά ιαπωνική κουζίνα, από κρύο σόμεν με νουντλς έως βαθύ τηγανισμένο σολομό, ευρωπαϊκή κουζίνα και φυσικά χαλάλ.
Το μενού περιλαμβάνει διάφορα λαχανικά και φρουτοσαλάτες, κοτόπουλο, γαρίδες, σούσι, όσπρια, κλασικό ρύζι και ρύζι με γαρίδες, ζυμαρικά αλλά και πίτσα.
Οι λάτρεις του fast food μπορούν να απολαύσουν και burger ενώ για επιδόρπιο προσφέρονται ζυμαρικά, πανακότα και φρούτα. Επιπλέον υπάρχουν μπολ με ολόκληρα πορτοκάλια, μήλα, μπανάνες και σετ βιταμινών όπως κύπελλα με διάφορα εσπεριδοειδή.
Εκτός από τσάι και καφές, οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν ποτά από ένα μεγάλο ψυγείο με σόδες και νερό.
«Στο Χωριό κυκλοφορούν με μάσκες. Στην τραπεζαρία, κάθε τραπέζι χωρίζεται σε ξεχωριστό μέρος με διαφανή χωρίσματα. Είναι λίγο άβολο, όμως είναι κατανοητό λόγω της κατάστασης.
Το φαγητό είναι καλό, καλύτερο από του Ρίο και υπάρχει επιλογή για ευρωπαϊκή και ασιατική κουζίνα, όπως και χαλάλ» σημείωσε ο επικεφαλής των Ρώσων αθλητών, Αντρέ Κονοτόκιν.